vestnik

Prvi primer okužbe s koronavirusom v soboški enoti Doma starejših Rakičan

A.N.R.R., 12. 4. 2020
A. Nana Rituper Rodež
V Centru za starejše Murska Sobota so zabeležili prvo okužbo s koronavirusuom Covid-19.
Aktualno

Bolezen covid-19 je bila potrjena pri stanovalki, ki biva v enoti Center za starejše Murska Sobota. Stanovalka je bila zaradi drugih zdravstvenih težav pripeljana v bolnišnico Murska Sobota, kjer je bilo izvedeno testiranje, test pa je bil pozitiven.

Kot je povedal direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj, so nemudoma obvestili tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje in pristojno koordinatorko, ter začeli izvajati vse ukrepe v skladu z načrtom. Hkrati so opravili tudi testiranje vseh zaposlenih in stanovalcev 3. nadstropja enote Centra za starejše Murska Sobota, ter tistih zaposlenih, ki so po službeni dolžnosti občasno bili v stiku z zaposlenimi v enoti. Danes so prejeli rezultate testiranja, vsi rezultati zaposlenih in stanovalcev 3. nadstropja enote so negativni. Dodatno se bodo izvedla še testiranja ostalih stanovalcev enote v 1 in 2. nadstropju.

f1eba77c2088ed36c5feb7453c2db863
Nataša Juhnov
Zoran Hoblaj.

Za celotno stavbo Centra za starejše v Murski Soboti velja izolacija, v 3. nadstropju enote, kjer se je okužba pojavila, pa je urejena tako imenovana »siva cona«. Kot so še sporočili, se ostali stanovalci počutijo dobro, njihovo zdravstveno stanje pa je stabilno. Direktor Hoblaj je še povedal, da s strokovnimi sodelavci in predstavniki pristojnih institucij usklajujejo nadaljnje ukrepe.

koronavirus dom-starejši-rakičan okužba