vestnik

(FOTO) Ptujčani do pomembnih točk v Ljutomeru

Miha Šoštarič, 23. 4. 2023
Niko Časar
Avto Rajh Ljutomer - Drava Ptuj 1 : 2.
Aktualno

V 21. krogu 3. slovenske nogometne lige vzhod je ptujska Drava v prleški prestolnici z 2 : 1 (1 : 1) premagala Avto Rajh Ljutomer in ostaja v boju za naslov prvaka.

Po treh zaporednih zmagah so Ljutomerčani z optimizmom pričakovali prleško-podravski obračun. V primeru zmage bi varovanci Marka Fajdiga na prvenstveni razpredelnici prehiteli Ptujčane ter ostali v boju za visoka mesta. Odlično so pričeli dvoboj.

3
Niko Časar
Avto Rajh Ljutomer - Drava Ptuj 1 : 2.

Že v 4. minuti je Mario Skuhala ušel gostujoči obrambi, preigral vratarja Luko Janžekoviča in v peti tekmi v dresu Avto Rajha dosegel četrti zadetek. Osrednje ime prvega polčasa je bil ptujski vratar Janžekovič, ki je v preteklosti v dresu Aluminija zbral kar 169 nastopov v prvoligaški konkurenci. Ljutomerski nogometaši so namreč po vodstvu še trikrat krenili povsem neovirano proti ptujskim vratom, a je bil Janžekovič na mestu in ohranil svojo ekipo v boju za zmago. V času največje premoči gostiteljev so Ptujčani zadeli. V polno je meril Niko Šalamun.

3
Niko Časar
Avto Rajh Ljutomer - Drava Ptuj 1 : 2.

3
Niko Časar
Avto Rajh Ljutomer - Drava Ptuj 1 : 2.


Gostom je tri točke zagotovil 20-letni Vid Sedej, nekdanji mladinec Maribora, ki je leta 2020 odšel k mladinski vrsti splitskega Hajduka, kjer pa ni dobival veliko priložnosti za nastop. Sedej je bil v 60. minuti najbolj spreten v kazenskem prostoru Ljutomerčanov in z glavo premagal Marka Lörinca. Drugi polčas je zaznamovala groba igra gostov, ki so poleg petih rumenih kartonov dobili tudi rdeči karton. Deset minut pred koncem dvoboja je moral zelenico zaradi drugega rumenega kartona zapustiti Šalamun. Številčne prednosti domačini niso kronali z zadetkom. Avto Rajh Ljutomer je zdaj na desetem mestu (29 točk), že v sredo pa se Prleki odpravljajo v Slovenske Konjice k vodilni Dravinji.

Avto Rajh Ljutomer – Drava Ptuj 1 : 2 (1 : 1)
Stadion v ŠRC Ljutomer, 200 gledalcev, sodnik: Tomaž Jezeršek (Otiški Vrh). Strelci: 1 : 0
Skuhala (4), 1 : 1 Šalamun (41), 1 : 2 Sedej (60). Rumeni kartoni: Fras, T. Semenič; Šalamun,
Vogrinec, Miličić, Brence. Rdeči karton: Šalamun (80, drugi rumeni). Igralec tekme: Luka
Janžekovič (Drava Ptuj).
Avto Rajh Ljutomer: Lörinc, T. Nemec, Šalamun, Skuhala (Panič, 66), L. Nemec, Munda
(Rudolf, 61), Ketiš, Bertalanič kap., T. Semenič, Fras, Madon (Kavčič, 77). Trener: Marko
Fajdiga.

Drava Ptuj: Janžekovič, Vogrinec (Kramberger, 77), Đuran, Blaj, Šalamun, Erhatič kap., Brence, Jadric, Jadrić (Miličić, 39), Očko (Žižek, 16/Sedej, 46), Marot. Trener: Simon Dvoršak.

šport nogomet tretja-slovenska-liga 3snlvzhod