vestnik

(PUCONCI) Odločilo vsega 48 glasov, novi župan bo že jutri »šel na polno«

ABE, 4. 12. 2022
Andrej Bedek
Branko Ritlop je prišel čestitati Urošu Kamenšku.
Aktualno

Občani Občine Puconci so v drugem krogu izbirali med Brankom Ritlopom (SD) in Urošem Kamenškom (SLS).

Občino Puconci bo naslednja štiri leta vodil Uroš Kamenšek, kandidat SLS, sicer magister turizma, ki je med drugim predsednik Pomurske turistične zveze. Kamenšek je zbral 1284 glasov (50,95 %), Ritlop (SD) pa 1236 glasov (49,05 %). Odločilo je vsega 48 glasov. Volilna udeležba v drugem krogu je bila 50,51 %.

1108312.max-1280x1280
Vestnik.si
Uroš Kamenšek

»Želim se zahvaliti vsem volivcem in volivkam, ki so mi namenili glas, pa tudi tistim, ki so glas namenili mojemu protikandidatu. Namreč – s samim prihodom na volišče so volivci pokazali, da si v občini želijo nove svežine in sprememb.« Kamenšek je še dejal, da občina ni od župana, ampak od občank in občanov, zato si želi, da bodo skupaj gradili lepo prihodnost Občine Puconci. Ko je citiral prvega predsednika države Milana Kučana, da so danes dovoljene sanje, jutri pa je nov dan, je poudaril, da bo že jutri »šel na polno«.

V drugi krog županskih volitev v Občini Puconi sta se uvrstila BrankoRitlop, ki je zbral skoraj 30 odstotkov glasov, in Uroš Kamenšek, ki je zaostal za dobre štiri odstotne točke. Vprašanje pred drugim krogom je bilo, kako bodo glasovali volivci tretjeuvrščenega Jožefa Ficka, aktualnega podžupana, ki se je sicer uvrstil v občinski svet na listi SDS. Ali bodo prešli k Ritlopu ali h Kamenšku, ki ga je podprl tudi odhajajoči župan Ludvik Novak, ki pa ostaja v lokalni politiki, saj se je uvrstil v občinski svet na listi SLS. Četrtouvrščeni v prvem krogu, Sašo Šraj, in petouvrščeni Ivan Pintarič sta pred drugim krogom podprla Ritlopa. Ob tem še spomnimo, da je bila leta 2018 razlika med Novakom in Ritlopom 162 glasov.

316409917_120450354211071_5503699716995872193_n
Vestnik.si
Branko Ritlop

Branko Ritlop meni, da je k njegovemu porazu prispevala tudi dokaj nizka volilna udeležba, pa tudi pripadnosti občank in občanov Občine Puconci, ki bolj simpatizirajo z desno politično opcijo. Kot v vsaki tekmi po porazu čuti razočaranje, tudi zaradi tega, ker je volitve za župana Puconec tesno izgubil že drugič. »Sem pa zelo počaščen in ganjen, da so mi volivci obakrat namenili toliko podpore,« je še dejal.

puconci, volitve
Andrej Bedek
Volitve v Puconcih

puconci, volitve
Andrej Bedek
Volitve v Puconcih

puconci župan volitve
Kaj zdaj berejo drugi