vestnik

(FOTO) Puklavec Family Wines začel s trgatvijo

Vestnik.si, 14. 8. 2024
Puklavec Family Wines
Trgatev v vinogradih kleti Puklavec Family Wines se je že začela.
Aktualno

Prestavili so jo še za štiri dni.

V vinski kleti Puklavec Family Wines so začeli z letošnjo trgatvijo. Vremenske razmere so poskrbele za najhitrejšo trgatev v zgodovini kleti, je potrdil glavni skrbnik vinogradov omenjene kleti Branimir Žličar. "Vedeli smo, da bo zgodnja trgatev, a so nas pogoji v naravi vseeno presenetili, saj se to še ni zgodilo. Nikoli še nismo trgali tako zgodaj in trgatev prestavili še za štiri dni, saj je bil začetek predviden 19. avgusta," je še povedal. Vzorci iz laboratorija so namreč pokazali, da je grozdje optimalno za trgatev. 

Najprej se je začelo obiranje modrega pinota za klasično penino, parametri za trgatev so po pričakovanjih in popolni za penine, je povedal Luka Radiček, glavni enolog kleti. Trgatev se je začela v vinogradih Grlica in Vrtec, nadaljevanje bo odvisno od laboratorijskih podatkov, bodo pa v nadaljevanju najverjetneje začeli z obiranjem rumenega muškata ali nadaljevali z modrim pinotom. 

Prvi dan je bilo v vinogradih kleti Puklavec Family Wines 31 obiralcev, ki so pobrali osem ton grozdja, naslednji teden jih bo tam že 200. 

trgatev puklavec-family-wines