vestnik

Pušča v Bruslju predstavljena kot primer dobre prakse

Vestnik.si, 7. 5. 2023
Razvojni center Murska Sobota
Roma week 2023
Aktualno

V okviru konference Roma week 2023 sta bili Pušča in Mestna občina Murska Sobota predstavljeni kot primer dobre prakse vključevanja Romov ter sodelovanja z lokalno skupnostjo pri načrtovanju in izvajanju ukrepov.

Evropi so želeli pokazati kakšne spremembe lahko prinese vključevanje Romov kot enakopravnih partnerjev v razvoj, primer soboške občine pa je naletel na zelo dober odziv, tako s strani poslancev Evropskega parlamenta, kot tudi drugih organizacij, ki so prepoznale rezultate občine pri vključevanju Romov v širše družbeno okolje. Murska Sobota namreč predstavlja pristop, ki vključuje romsko skupnost pri odločanju o njihovi prihodnosti ter se osredotoča na krepitev socialne kohezije in povečanje enakih možnosti za vse.

pušča, roma-week, romska-skupnost
Razvojni center Murska Sobota
Roma week 2023

Na srečanju s slovenskimi poslanci Evropskega parlamenta so razpravljali tudi o prihodnjem razvoju romske skupnosti.
Predstavitvi Pušče sta se pridružila tudi Andrew Russell in Andreja Zevnik iz Univerze Liverpool in Manchester, ki sta še podkrepila pomen neposrednega vključevanja in participacije romske skupnosti pri razvoju same skupnosti. In prav Slovenija je s svojo ureditvijo na področju instituta romskega svetnika primer dobre praske.
romi romska-skupnost Pušča mestna-občina-murska-sobota