vestnik

"Leteči direktor občinskih uprav" od Leljaka k Šabedru

K. A., 28. 3. 2019
Vida Toš
Tomaž Pliberšek je direktor občinske uprave v radenski občini od januarja naprej. 
Aktualno

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje je postal Tomaž Pliberšek, dozdajšnji direktor občinske uprave v Radencih. 

Novi minister za zdravjeAleš Šabederje včeraj takoj po imenovanju v državnem zboru za Slovensko tiskovno agencijo izjavil, da bo za prvega državnega sekretarja predlagalTomaža Pliberška, doktorja znanosti s področja gradbeništva. Pliberšku, ki prihaja s Ptuja, pravijo tudi "leteči direktor občinskih uprav", saj je do nedavnega vodil občinsko upravo v Naklem. Na Gorenjsko se je vsakodnevno menda vozil s Ptuja, januarja pa ga je na čelo občinske uprave v Radencih imenovalRoman Leljak.

Gradbenik na zdravstveno ministrstvo

V političnih koluarjih je že slišati kritike na to, da prihaja na visoko politično funkcijo do zdaj tesen sodelavec tako sporne osebnosti, kot je Roman Leljak. Vire iz vladnih krogov preseneča tudi dejstvo, da prihaja v vrh zdravstvenega resorja poleg ministra gradbenik. Glede na to, da minister ni iz zdravstvene stroke - po izobrazbi je namreč ekonomist, so pričakovali dva sekretarja iz zdravniških vrst. Ime morebitnega drugega kandidata za sekretarja pri ministru Šabedru za zdaj še ni znano.
Pliberšek je bil v preteklosti predavatelj na mariborski fakulteti za gradbeništvo, več let je sodeloval z nekdanjim ptujskim županomŠtefanom Čelanomna področju delovanja občinske uprave in na evropskih projektih, bil je tudi direktor Komunalnega podjetja Ptuj.
Roman Leljak tomaž pliberšek občina radenci ministrstvo za zdravje