vestnik

"Vredno je garati za naše otroke"

Marina Vrbnjak, 7. 6. 2018
Marina Vrbnjak
soki v lendavi Fotografija Marina Vrbnjak
Aktualno

Na prvi junijski ponedeljek je bilo na Dvojezični osnovni šoli I v Lendavi posebej glasno in veselo. V okviru glasbeno - dobrodelnega projekta "20 za 20" jih je namreč obiskal Marko Soršak - Soki, bobnar skupine Elvis Jackson. V uporabo jim je predal glasbila, za nakup katerih sta denar donirala Klub študentov Lendava skupaj s skupino Blue Planet ter Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost (PMSNS). Šola je tako bogatejša za Tama bobne s Sabian činelami ter Ibanez bas kitaro.
"Rada bi povedala, da sem zelo vesela, da je prišla na vrsto naša šola, da smo tukaj na skrajnem severovzhodu Sloveniji bili deležni tega programa. Hvaležni smo za bobne, bas kitaro, predvsem pa za to, da smo ugotovili da je gospod umetnik tudi veliki pedagog. Učence in naše otroke je izredno motiviral, ne samo zato da so sodelovali, ampak tudi zato ker je v njih zbudil zanimanje po glasbi," je ob tej priložnosti povedala ravnateljica Tatjana Sabo, ki se je hkrati zahvalila donatorjem, da so slednje omogočili.
»Nismo mi, klub študentov, edini, ki smo prisostvovali pri tem projektu. Klub študentov Lendava organizira študentski bogračfest v Mariboru in sicer letos že petnajsto leto. Skupina Blue planet se je na naš poziv, da bi prišli igrat, odzvala, a so se odpovedali svojemu honorarju,« je povedal predstavnik Klub študentov Urban Kolenko in dodal, da so z zbranim denarjem za šolo zagotovili bobne s činelami. Za bas kitaro je sredstva prispevala PMSNS.
Dvojezična OŠ Lendava I je tako postala 91. šola, ki je prejela glasbila v okviru projekta "20 za 20", ki se izvaja skoraj štiri leta in katere pobudnik in idejni vodja je glasbenik Marko Soršak Soki. »Pri organizaciji mi pomagajo prijatelji in moji bližnji. Občasno mi pomagajo tudi podporniki projekta. Če tega ne bi bilo, bi zagotovo prej končal. Je pa velik zalogaj v organizaciji. Od prijavnice šole, donacij, logistika, stroški in na koncu izvedba« je povedal Soršak, ki se vztrajno približuje svojemu cilju – stoti obdarjeni šoli. »Počutim se bogato in hkrati zelo izčrpano. Vendar je bilo in je vredno tako garati za naše otroke.«