vestnik

Računalniške igrice bodo zamenjale družabne igre

A. Nana Rituper Rodež, 25. 8. 2022
Promundus.si
Knjižnica igrač bo v večnamenski dvorani na Pušči.
Aktualno

Cilja sta povezovanje romskih in neromskih družin ter aktivno usmerjanje pri družabnih dejavnostih

V večnamenski dvorani na Pušči so Krajevna skupnost Pušča, Vrtec Murska Sobota in Pedagoški inštitut odprli knjižnico igrač, prostor za druženje, v katerem so na voljo različne družabne igre. Na podlagi dobro sprejetega istoimenskega projekta, ki so ga izvajali v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, so se odločili, da ga bodo nadaljevali v romskem naselju Pušča. Tu bodo od jeseni tedensko, predvidoma ob sredah od 14.30 do 16.30, potekale aktivnosti za otroke in njihove starše s Pušče, dobrodošli pa so tudi drugi.


Otrokom bodo pod mentorstvom vzgojiteljev iz vrtca na voljo različne družabne in športne igre, take, ki so primerne za vse starosti, od tistih, namenjenih za najmlajše, do iger, ki se jih lahko grejo tudi stari 99 let. Poleg tega so na voljo različne kocke, magneti, sestavljanke ter druge didaktične in grafomotorične igre, ki spodbujajo otrokov razvoj ali le popestrijo dan, predvsem pa se otroci ob igranju naučijo veliko za življenje potrebnih veščin, ki jih take igre spodbujajo, od logike, zdrave tekmovalnosti, spoštovanja pravil do tega, kako sprejeti zmago ali poraz. Te igrice si lahko vzamejo tudi domov, obljubiti pa morajo, da bodo z njimi skrbno ravnali in jih naslednjič vrnili take, kot so si jih izposodili.

knjižnica-igrač, pušča, vrtec-murska-sobota, vrtec-na-pušči
Promundus.si
V večnamenski dvorani na Pušči so odprli Knjižnico igrač.

Knjižnica igrač ima dva pomembna cilja, eno je povezovanje romskih in neromskih družin, drugo aktivno usmerjanje pri družabnih dejavnostih, pri katerih se poveže vsa družina, je ob tem povedala Barbara Stančević, pomočnica ravnatelja Vrtca Murska Sobota. »Radi bi poudarili, da ne gre za varstvo otrok, ampak da je to čas za druženje, bodisi z vrstniki ali da se med seboj druži vsa družina ter tako kakovostno preživlja skupni čas.« Pri tem si tudi želijo, da z različnimi dejavnostmi privabijo ne samo otroke, ki že obiskujejo vrtec, ampak tudi vse druge, ki še niso vpisani v vrtec, da spoznajo, kako prijetno je lahko druženje z vrstniki in obiskovanje vrtca.


Soboški podžupan, ki opravlja funkcijo župana, Zoran Hoblaj je ob novi pridobitvi pohvalil odlično sodelovanje z romsko skupnostjo, pomembno vlogo, ki jo ima Vrtec Murska Sobota s svojo enoto Romano na Pušči, in njihovo skrb za socializacijo in izobraževanje Romov od zgodnje mladosti.

Pušča družabne-igre knjižnica-igra