vestnik

Rad bi te: nova pesem Dorine Gujt 

Damjana Nemeš, 15. 12. 2018
Foto:aleš Cipot
Dorina Gujt
Aktualno

Dorina Gujt, članica prekmurske zasedbe Doroja, poleg delovanja v skupini stopa tudi po samostojni glasbeni poti, v kateri je izdala že več avtorskih pesmi. Tokrat predstavlja novo, z naslovom Rad bi te.  

Besedilo za pesem, ki ga je prispeval Milivoj Miki Roš, je Dorina prejela že pred letom dni, vendar ji, kot priznava, nikakor ni uspelo ustvariti glasbe tako, kot bi ji bilo všeč. "Zato sem jo 'porinila' nazaj v predal in čakala na pravo iskrico, ki je priletela pred štirinajstimi dnevi. Takrat nisem več čakala in kar hitro sva jo z Dejanom Berdenom posnela v njegovem studiu," je še povedala.Glasbo je torej prispevala sama, za besedilo, kot že rečeno, je poskrbel Roš, s katerim sicer sodelujeta že od srenješolskih let. "To pomeni, da se poznava že dolgo, od tod tudi kemija med nama v ustvarjanju. Najini skupni pesmi sta Moja Sobota in Samo malo je trbelo. No, upam, da ta ni zadnja," je dodala Gujtova.


O sporočilu pesmi avtorica ne želi govoriti. Pravi, da mora sporočilo izluščiti poslušalec sam. "S svojimi pesmimi ne želim podajati oziroma vsiljevati sporočila pesmi, presojo zato puščam vsakemu posamezniku." Gujtova ima sicer že kar nekaj avtorskih pesmi, kot pravi, se jih je nabralo že za zgoščenko, med temi pesmimi pa so tudi Kmica, Na skrivma, Poljub, Čakam te, že omenjeni Moja Sobota in Samo malo je trbelo ter Strah pred ljudmi. Kot je povedala, nekaj pesmi še čaka, da jih posnamejo.


Poleg tega dodaja, da se počuti kot Trnjulčica, ki se je prebudila iz dolgoletnega ustvarjalnega spanca, polna energije in idej. "Posneto imam že drugo pesem, tretja je v nastajanju, da o četrti več ne govorim. Zanimivo je, da vsako novo ustvarjeno pesem delam z drugim glasbenim kolegom, zato bodo tudi stilsko povsem drugačne. Spoznali boste Mojo drugo plat," je še zaključila.
O tem, kakšne pesmi bo Dorina Gujt ustvarila v prihodnje, bomo še poročali, sedaj pa vam v poslušanje ponujamo njeno najnovejšo pesem Rad bi te.

##YOUTUBE-https://www.youtube.com/embed/adfIKLhtC0E##

Dorina Gujt pesem Rad bi te