vestnik

Radenci: Podpise za razpis referenduma so že zbrali

Vestnik, 6. 6. 2020
Marina Vrbnjak
Kot je navedel Franc Vukajč, navedena pobuda zaustavi izvajanje odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij, ki je bil sprejet na zadnji občinski seji 28. maja.
Aktualno

Župan opozarja na zavajanja, hkrati pa meni, da se bodo z referendumom osmešili. Pobudo za razpis referenduma proti preimenovanju Titove cesta so mu že predali.

V petek zjutraj so županu Romanu Leljaku predali pobudo za razpis referenduma proti preimenovanju Titove ceste, ki ga je podpisalo 127 občanov Radencev. Kot je navedel Franc Vukajč, navedena pobuda zaustavi izvajanje odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij, ki je bil sprejet na zadnji občinski seji 28. maja.

radenci, peticija
Marina Vrbnjak
Prav na dan predaje podpisov za razpis referenduma, pa so občani v poštne nabiralnike prejeli tudi obvestilo župana Leljaka.

Leljak: Z referendumom bi se osmešili

Prav na dan predaje podpisov za razpis referenduma, pa so občani v poštne nabiralnike prejeli tudi obvestilo župana Leljaka, v katerem jih seznanja s potrditvijo občinskega sveta, da se Titova cesta v Radencih preimenuje v Cesto osamosvojitve Slovenije. »Občina Radenci bo vsem občanom, ki živijo na ulici, ki je predmet preimenovanja vrnila stroške, ki jim bodo nastali iz tega naslova, npr. zamenjava osebnih dokumentov,« navaja v dopisu. Hkrati je pojasnil, da nobene izmed ostalih ulic v Radencih ne bodo preimenovali. Zmotilo ga je zavajanje, neresnične trditve in ustrahovanje občanov, da bodo preimenovali še druge ulice, s čimer naj bi posamezniki vplivali na odločitev občanov, da podpišejo pobudo za referendum.

»Strošek referenduma ni zanemarljiv. Z referendumom bi se osmešili v evropskem prostoru, saj bi odločali o tem, ali bi v Radencih imeli Cesto osamosvojitve Slovenije ali Titovo cesto,« je župan Leljak navedel v dopisu.

Franc Vukajč
Pobuda za razpis referenduma proti preimenovanju ulice
radenci referendum roman-leljak franc-vukajč
Kaj zdaj berejo drugi