vestnik

Radenski dijaki gostili avstrijske kolege in jim predstavili regijo

Vestnik.si, 1. 2. 2024
SŠGT Radenci
Izvedena je bila kuharska delavnica.
Aktualno

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci je januarja z dijaki srednje politehnične šole iz avstrijske Lipnice izvedla mednarodni projekt Erasmus+.

Radenski dijaki so sprejeli 24 dijakov, spremljevalnih profesorjev ter koordinatorko projekta iz avstrijske šole Željko Platzer Papič, pozdravila jih je ravnateljica Karmen Stolnik, nato pa izvedli delavnico s področja gastronomije. Ob mentorstvu učiteljice kuhanja Zdenke Mesarič so pripravili značilne jedi Pomurja in vključili tudi goste. Ti so se naučili tudi nekaj slovenskih besed. Dijakinje tretjega letnika so pod vodstvom učitelja strežbe Dušana Zelka poskrbele za postrežbo, tako da so pripravljeno hrano tudi poskusili. 

sšgt-radenci, erasmus
SŠGT Radenci
Izvedena je bila kuharska delavnica.

Eden dan je bil namenjen spoznavanju pomurske regije. Dijaki tretjega in četrtega letnika so pod vodstvom učiteljic turizma Bojane Flegar in Elvire Štumpf pokazali zanimivosti Rokodelskega centra DUO Veržej, bili so pri Čebelarstvu Tigeli, v Čokoladnici Passero in v Expanu. Naslednji dan so obiskali Ljubljano, kjer so si ogledali Hotel Intercontinental, Hišo eksperimentov ter staro mestno jedro Ljubljane, skozi katerega so jih popeljali dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana. "Obogateni z novimi znanji s področja gastronomije, turizma in tujih jezikov ter polni vtisov  lepot slovenske pokrajine ob Muri so se avstrijski dijaki po vrnitvi iz Ljubljane  zvečer poslovili ter se odpravili proti domu z obljubo, da se kmalu spet srečamo," so še sporočili iz radenske šole. 

sšgt-radenci erasmus+ avstrijski-dijaki