vestnik

Radgonska županja sprejela uspešne mlade planince

Vestnik.si, 26. 11. 2023
Občina Gornja Radgona
Prevzeli so županjino priznanje
Aktualno

Prevzeli so priznanje županje, ki so si ga prislužili z zmago na Slovenskem planinskem orientacijskem tekmovanju.

Županja Občine Gornja Radgona Urška Mauko Tuš in podžupan Miran Dokl sta pripravila sprejem za mlade planince in njihovo mentorico. Maja se je ekipa planincev, imenovana Prežvekani čigumiji iz Planinskega društva Gornja Radgona, udeležila Slovenskega planinskega orientacijskega tekmovanja na Rakitni. V kategoriji B, v kateri so tekmovali osnovnošolci od 7. do 9. razreda, so osvojili prvo mesto in naslov državnih prvakov. Ekipo so sestavljali Nal Rozmarič, Jakob Kocbek, David Zadravec, Jure Koračin in Gašper Štrakl, njihova mentorica pa je Anita Mlinarič. 



Naslov državnih prvakov jim je omogočil nastop na Balkanskem planinskem orientacijskem tekmovanju, ki je bilo septembra v Srbiji, a se ga zaradi bolezni niso mogli udeležiti. So pa zaradi uspeha prejeli županjino priznanje ob nedavnem občinskem prazniku in so ga prevzeli pred plezalno steno v športni dvorani. Županja jim je čestitala in predala priznanje kot zahvalo za vse doseženo in tudi kot spodbudo za nadaljnje uspešno delo. 

Mladi planinci so tudi zmagovalci regijskega tekmovanja Mladina in gore in bodo januarja nastopili na državni ravni tega tekmovanja. 

občina-gornja-radgona mladi-planinci sprejem urška-mauko-tuš