vestnik

Rastlinjaki za jagode v Nemščaku  

Majda Horvat, 8. 6. 2018
Nataša Juhnov
Panvitine jagode bodo rasle tudi v rastlinjaku, ki ga bodo postavili ob bioplinarni v Nemščaku. 
Aktualno

Pripombe glede okoljskih vprašanj je mogoče poslati na ARSO do srede, 13. junija. Do takrat je tudi čas za prijavo stranskih udeležencev v postopku.  Naložbo pripravlja Panvitino posestvo v Motvarjevcih.  

Zaradi načrtovane postavitve rastlinjakov za pridelavo jagod in drugih povrtnin bodo porušili dvanajst objektov bivše prašičje farme v Nemščaku. Rastlinjake bo zgradilo Panvitino posestvo iz Motvarjevec, območje novega urejanja pa bo veliko 69 tisoč kvadratnih metrov. Sami rastlinjaki bodo merili 55.400 kvadratnih metrov, pomožni prostori šest tisoč kvadratnih metrov in laguna za zbiranje deževnice 7.600 kvadratnih metrov.
Stekleni rastlinjaki naj bi stali na severni strani Panvitinega kompleksa, torej bližje cesti, ki povezuje Dokležovje in Ižakovce. Na vzhodni strani načrtovanih objektov je bioplinarna, od katere bodo prejemali toploto za ogrevanje rastlinjakov, vodo za zalivanje pa bodo zajemali iz lagun in delno iz vodne vrtine, ki jo ima farma Nemščak.
Vpogled v dokumentacijo za pridobitev okoljevarstvenega soglasja za omenjeno naložbo je možen na murskosoboški upravni enoti do srede, 13. junija. Mnenja in pripombe je mogoče poslati pisno ali po elektronski pošti na naslov Agencije RS za okolje ( ARSO). Prav tako lahko do tega dne zahtevajo vstop v postopek, in sicer kot stranski udeleženci v postopku, nevladne organizacije ter drugi, ki živijo ali imajo svojo posest na območju, kjer bo načrtovani poseg povzročal obremenitve okolja.
jagode panvita nemščak