vestnik

Razkrižje: policija v kulturnem domu

T. M./TIC Razkrižje, 11. 4. 2018
Tic Razkrižje
V Občini Razkrižje spet deluje policijska pisarna 
Aktualno

V obmejni občini bo poslej spet prisoten mož postave

V Občini Razkrižje so se odločili, da bodo zaradi izboljšanja sodelovanja in lažje dostopnosti med vodjem policijskega okoliša ter občani policiji ponudili v uporabo prostore v občinskem kulturnem domu, kjer bo odslej policijska pisarna. Tovrstna pisarna je na istem mestu že delovala od leta 2008 do 2014.

130 let PGD Moravske Toplice

(FOTO) Moravskotopliški gasilci so se ob 130. obletnici poklonili preminulim članom

Prostovoljno gasilsko društvo Moravske Toplice letos praznuje 130. obletnico, zato so obeležitev častitljivega jubileja raztegnili na dva dni. Minuli četrtek je bil tako v znamenju prvega dela obeležitve visoke obletnice, v katerem so se v prvi vrsti poklonili pokojnim članom. Člani moravskotopliškega gasilskega društva in kolegi iz ostalih društev v občini so se tako zbrali pred tamkajšnjim gasilskim domom in se odpravili na bližnje pokopališče, kjer so položili venec pred spominski grob, ki krasi pokopališče v Moravskih Toplicah že od leta 2016. Mašo in bogoslužje sta darovala duhovnik moravskotopliške evangeličanske cerkve Primož Kumin in katoliški župnik Andrej Lažeta, ki vodi župniji v Martjancih in Bogojini. Po svečani položitvi venca so se odpravili nazaj v gasilski dom, kjer so opravili še svečano sejo s podelitvijo zahval društvom iz velike moravskotopliške gasilske zveze, ki združuje kar 28 prostovoljnih gasilskih društev, zaslužnim članom in ostalim podpornikom, predstavljena pa je bila tudi kronika društva, ki jo je prebrala Ajda Šebjanič. Na svečani seji so spregovorili še predsednik društva Štefan Cmor, predsednik domače zveze Dušan Grof, podžupan Sašo Koca in Suzana Deutsch, namestnica poveljnika moravskotopliškega štaba civilne zaščite. Kot je v nagovoru izpostavil Cmor, imajo ob visokem jubileju tri želje za prihodnost: vključitev čim več mladih operativcev, nadaljnja posodobitev opreme in podpora lokalne skupnosti. V društvu danes sicer deluje 136 članov, od tega jih je kar 56 pripadnic ženskega spola. Zaključna prireditev ob 130. obletnici bo to soboto, in sicer s svečano povorko, slovesnostjo in razvitjem novega prapora. Po svečanem delu sledi zabava s skupino Blue Planet v Športnem parku Moravske Toplice na Dolgi ulici, kjer domuje Športno društvo Moravske Toplice. Fotografije prvega dne 130. obletnice PGD Moravske Toplice je zbral Rok Šavel.


8690d24710aedafd63c01d1d07fbc0a4
Tic Razkrižje
V Občini Razkrižje spet deluje policijska pisarna


“Zadnja leta je policijska pisarna delovala na mejnem prehodu Razkrižje, a žal ni dosegla svojega namena. Nekaj časa smo bili celo brez vodje policijskega okoliša,” pojasnjujejo na občini, ki jo vodi Stanko Ivanušič. Z namenom, da bi občane seznanili z delom vodje policijskega okoliša, to nalogo bo sicer opravljal Uroš Felbar, so pripravili tudi slovesnost ob ponovni vzpostavitvi policijske pisarne. Občani so ob tem večinoma opozarjali na težave, na katere naletijo pri gibanju na obmejnem območju.

a8113dd259af2bbf2a89e67552abd1ef
Tic Razkrižje
V Občini Razkrižje spet deluje policijska pisarna


policija razkrižje