vestnik

Okoli 400 bolnikov čaka predolgo

Majda Horvat, 28. 7. 2021
Vanesa Jaušovec
Splošna bolnišnica MS
Aktualno

Vodstvo načrtuje, da bodo več dela opravili njihovi zaposleni.

Ministrstvo za zdravje je objavilo razpis za izboljšanje dostopnosti do zdravstvenih storitev v višini 42 milijonov evrov, na katerega se bo prijavila tudi Splošna bolnišnica Murska Sobota. Zdaj proučujejo razpisne pogoje, vsekakor pa bi dodatni obseg storitev želeli izvesti na področju interne medicine in glede na čakajoče tudi pri operacijah. Ko bodo zbrali potrebe in preverili možnosti za izvedbo dodatnega obsega zdravstvenih storitev, bodo to finančno ovrednotili. Rok za prijavo na razpis je do 10. avgusta. Bolnišnica načrtuje, da bi dodatno delo, ki bo tudi posebej plačano, ob svojem rednem delu opravili zaposleni v bolnišnici, zato bo obseg opravljenega dela odvisen od njihove pripravljenosti ter zmožnosti. "Koliko jih bo to delo pripravljeno sprejeti še ne vemo, zagotovo pa jih nekaj bo," napoveduje direktor Daniel Grabar.

V bolnišnici so po preklicu epidemije pospešeno začeli naročati bolnike na preglede ter posege, še najbolj pa jim je čakalne vrste uspelo skrajšati pri operacijah žolčnih kamnov in kil ter pri posameznih internističnih ambulantah, ob tem pa se na drugih področjih z novimi naročenimi čakanje spet podaljšuje. "Vodstvo bolnišnice je skupaj z svetom zavoda odločilo, da bodo do konca septembra pregledali vse tiste naročene bolnike, ki čakajo na prve preglede nedopustno dolgo. Čeprav gre za zelo spremenljivo številko, je teh bolnikov približno 400," je še povedal Grabar.

splošna-bolnišnica-ms, ambulante
Vanesa Jaušovec
Splošna bolnišnica MS

Poklukar na obisku

Janez Poklukar, minister za zdravje, bo v petek obiskal Splošno bolnišnico Murska Sobota. Vodstvo bolnišnice ga bo seznanilo z njihovim programom skrajševanja čakalnih dob, pa tudi s kadrovsko problematiko in prostorskimi obnovami. Ministrov obisk je povezan še z otvoritvijo cepilnega centra, ki ga na novo odpirajo v bolnišnici.

sbms zdravstvene-storitve razpis ministrstvo-za-zdravje janez-poklukar
Kaj zdaj berejo drugi