Sestavine za 4 osebe:
250 g instantnega koruznega zdroba
200 g sira feta
1 jajce
1 čebula
1 jajčevec
1 rdeča in 1 rumena ali zelena paprika
1 zelena bučka
3 paradižniki
4 žlice olivnega olja
sol in poper
2 vejici sveže bazilike ali 1 ščep posušene
Priprava:
Čebulo olupimo in sesekljamo, drugo zelenjavo očistimo in narežemo na kockice. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo, kocke jajčevca in paprike, pražimo in mešamo približno 10 minut, da se zelenjava zmehča. Nato dodamo kockice bučke in paradižnika, solimo in popramo, dodamo nasekljano baziliko, premešamo in pokrito dušimo 10 minut.
Medtem zavremo vodo za polento, solimo, dodamo 1 žlico olja in zakuhamo zdrob. Kuhamo in mešamo 2 minuti ter odstavimo. Jajce stepemo, sir feta narežemo na kockice, modelčke ali skodelice oplaknemo s hladno vodo. Polenti primešamo jajce. Na dno vsakega modelčka damo malo polente, nanjo damo nekaj kockic sira feta, pokrijemo s polento in postopek ponovimo.
Polento zvrnemo iz modelčkov na krožnike, prelijemo z zelenjavno omako, okrasimo z baziliko in ponudimo.