vestnik

Reke bodo ponovno naraščale, predvsem na severovzhodu možnost poplav

Vestnik, STA, 24. 5. 2021
Nataša Juhnov
Reka Mura
Aktualno

Popoldne in v noči na torek lahko reke močneje narastejo, predvsem posamezne reke v severozahodni Sloveniji pa se lahko tudi razlijejo, na svoji spletni strani piše Agencija RS za okolje (Arso). Tudi drugod bodo številne manjše reke dosegle veliko vodnatost, ob lokalnih nalivih pa bodo hitro naraščali tudi hudourniški vodotoki.

Reke, ki so narasle do velikih pretokov, trenutno prehodno upadajo. Gre predvsem za reke v severni Sloveniji, predvsem v porečju Save Bohinjke ter zgornje Soče. Drugod je vodnatost rek srednja in se počasi zmanjšuje. A danes bodo reke po državi ponovno naraščale.

poplave, vodranci
Društvo Antonovanje na Kogu
Poplave, fotografija je simbolična.

V torek bo narasla reka Mura

V torek bodo še naraščale kraške reke na Notranjskem in Dolenjskem ter Sava, Drava in Mura. Drugod bodo reke povečini že upadale, popoldan pa se bo povečala vodnatost rek na severovzhodu države. V sredo bodo reke po državi upadale. Danes bo oblačno, dež pa bo dopoldne od jugozahoda zajel vso Slovenijo ter popoldne ponekod v južnih krajih prehodno ponehal. Zvečer in v prvem delu noči bo nastalo nekaj ploh in neviht, do jutra pa se bo ozračje umirilo, poroča Arso.

36a2be6a140c874d7824be17d9a54724
FOTO:JURE ZAUNEKER
Pomurje,poplave

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v notranjosti Slovenije se bodo še pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe. Dež bo dopoldne postopno zajel vse sosednje pokrajine, najmanj padavin bo v krajih vzhodno in jugovzhodno od nas. V sredo bo povečini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla.

voda vreme poplave
Kaj zdaj berejo drugi