vestnik

Rekla je DA: Ko je šel na kolena po končani tekmi

Tadeja Lepoša, 17. 7. 2018
Mario Horvat
Denis Karoli in Sanja Novak. 
Aktualno

Spoznala sta se v službi, ona je bila natakarica v Černelavcih, on v Murski Soboti. Iz skupnih kav se je razvilo več, pred kratkim pa sta zvezo nadgradila z zaroko na sredini nogometnega igrišča.

»S soigralci smo se na treningih zafrkavali, ni nam šlo, jaz sem bil poškodovan in sem jim rekel, če bomo letos prvaki, potem dam na zadnji tekmi punci prstan,« je povedal Denis Karoli, ki je obljubo držal in svojo Sanjo Novak zaročil, saj je Nogometni klub iz Križevec na Goričkem postal prvak. Za Sanjo je bilo to presenečenje, ni vedela, da se bo to zgodilo ravno takrat: »Vedno je govoril, da bom dobila prstan, ampak nisem nič sumila, ker je rekel, da bo še malo počakal. A očitno ni mogel več. Bila sem šokirana, jokala sem«.

Skupaj sta malo več kot eno leto in pravita, da sta hitro vedela, kaj hočeta. »En teden po tem, ko sva se spoznala, sem dobila v gostilno, kjer sem delala, dostavljen šopek,« pove Sanja in doda, da sta z Denisom resno zvezo začela po slabih dveh mesecih spoznavanja. »Jaz sem vedno govorila, da ne bom imela nikoli nogometaša, zdaj pa ga imam,« pove smeje in potrdi rek, da se zarečenega kruha največ poje.

Kor pravi Denis, je nato postala kar navdušena nad nogometom, redno hodi na njegove tekme, pestro pa se imata tudi ob El Clasicih. »Ona je za Barcelono, jaz za Real. Ko so tekme, je precej zanimivo, se pa zaradi tega ne skregava, v igri je bolj hec,« doda 25-letnik iz Murske Sobote.

Kot pravita, sta si v nekaterih pogledih različna, a se vesta uskladiti. »Najdeva se na pol poti,« se pošali Sanja in pri tem omeni, da nekatere stvari vedno počneta skupaj. »Večkrat igrava loto, jaz gledam, ona pa kroži številke. Če kateri ni doma, potem tako dolgo ne preverjava, dokler nisva zraven oba,« pojasni Denis in se poheca, da bosta loto igrala tako dolgo, dokler ne zmagata.
Načrt za poroko ima Denis v glavi že pripravljen, Sanji pa za to ni treba posebej skrbeti: »Samo obleko naj si najde, za drugo bom jaz poskrbel«. Dodaja, da je sam bolj tradicionalen tip človeka in si želi zadržati stare običaje, značilne za poroke. Meni namreč, da se premalo mladih odloči stopiti pred oltar. Poročiti se nameravati naslednje poletje in takrat nas bosta povabila, da v rubriki predstavimo še njuno poročno zgodbo.

rekla je da Karoli, Novak