vestnik

Rekla je DA: Ko ji je dal zaročni prstan na Dunaju  

Damjana Nemeš, 1. 9. 2018
Rajbar Photography
Aktualno

Ljubezenska zgodba Doroteje in Raphaela Bongarza se je začela pred pravljičnimi sedmimi leti. Takrat sta se namreč v prazničnem decembru spoznala na enem izmed koncertov, ki so potekali v Murski Soboti. Obiskala sta ga vsak s svojimi prijatelji, usoda, kot je povedal Raphael, pa je poskrbela za to, da sta se njuni poti začeli križati.

Po koncertu sta Doroteja in Raphael odšla domov, vsak s svojimi prijatelji, vendar pa je že takrat Raphael izkoristil priložnost in prijatelja prosil, naj mu priskrbi Dorotejino telefonsko številko. Že naslednji dan se je opogumil in ji napisal sms. »Napisal sem ji najdaljši sms mojega življenja ter ji povedal, kako lep večer je bil in kako zelo mi je všeč,« je povedal Raphael in dodal, da sicer zanj ni bilo običajno, da bi bil tako odprt do punc. Doroteja, ki je priznala, da Raphael na prvi pogled sicer ni bil njen tip moškega, kakor je do tedaj mislila, je sms prebrala večkrat. »Nekako sem dobila občutek, da je temu fantu vredno dati priložnost, ta sms pa je bil vstopnica do najinih zmenkov,« je še dodala.

7574989dab2e094acaf5d4fd5558662f
Rajbar Photography


Po enem tednu sta imela prvi zmenek, kmalu za tem je sledil prvi poljub, natančneje za novo leto. »Pred novim letom, ki smo se ga odločili praznovati skupaj s prijatelji, sem jo želel presenetiti, zato sem se še pred polnočjo odpeljal do nje in jo točno ob polnoči tudi prvič poljubil,« je povedal Raphael in dodal, da sta ta datum tudi določila za obletnico njune zveze. Od takrat sta bila sicer večinoma ločena, saj sta študirala vsak na svojem koncu, vendar sta se vsakodnevno pogovarjala več ur, se obiskovala med vikendi in tako uspela ohraniti zvezo.

46cab308f0d02d98b44285b5b56c13e7
Rajbar Photography

Seveda je sledila tudi zaroka, ki jo je Raphael pripravljal več mesecev, potekala pa je na Dunaju. »Vedela sem, da ne bo nič običajnega, ker me je vedno presenetil na neobičajen način. Za predbožično darilo sem tako dobila različne kuverte z nalogami, v zadnji pa je bilo ključno vprašanje za zaroko,« je dejala Doroteja in povedala, da je Raphael najel poseben vagon, kjer sta imela večerjo, na koncu še sladico. »Zraven je bil tudi prstan in takrat je šel na kolena ter me zaprosil. Seveda sem rekla 'da',« je povedala Doroteja in pristavila, da je bila zaroka zares nekaj posebnega.

78e4d8e8b8992fe25171ccda32cd2305
Rajbar Photography

e9126d80e7add2ae8d5b4634b78f4e1f
Rajbar Photography

Posebna pa je bila tudi poroka, na katero sta se pripravljala celo leto. Želela sta se namreč poročiti civilno in cerkveno, zraven pa seveda imeti svoje najbližje. »Več ali manj sva vse organizirala sama, tudi vabila sva delila sama, saj sva menila, da je tako bolj osebno,« je razložila Doroteja. Za cerkveno poroko sta tako izbrala Binkoštno cerkev Nuskova, saj je to Raphaelova domača cerkev, ki je sedaj postala tudi Dorotejina, saj je prestopila v to vero. Civilni del je potekal v Radencih, kjer se je nadaljevalo tudi slavje, tam pa sta zaplesala tudi svoj poročni ples, ki sta se ga učila pod mentorstvom plesnega učitelja. Že naslednji dan po poroki sta se odpravila tudi na poročno potovanje na Majorko, želela sta namreč uživati nekje na toplem, na lepi plaži in obdana s soncem.


Raphael in Doroteja sta po poroki zaživela skupaj, in sicer pri ženinovih starših na Gornjih Slavečih. Blizu so jima namreč prijatelji ter služba, ki jo Raphael opravlja v sosednji Avstriji, zato je bil ta korak logičen. Sedaj želita čim bolj uživati v zakonu, se naučiti delovati kot eno, kot je povedala Doroteja, ter izkoristiti skupne trenutke, seveda pa bo nekoč prišla na vrsto tudi družina.

06e3cf57ca1f7917a44ef459d56e3aeb
Rajbar Photography

47e8644b869e38216da8fbea1d54aed4
Rajbar Photography

rekla je da bongarz