vestnik

Rekonstrukcijo križišča v Moravskih Toplicah bodo delali skoraj eno leto

Rok Šavel, 16. 8. 2021
Rok Šavel
Rekonstrukcija križišča v Moravskih Toplicah.
Aktualno

Pogodobeni rok, ki je znašal devet mesecev, se je še za dva meseca podaljšal.

V začetku lanskega decembra je napočil težko pričakovani pričetek rekonstrukcije križišča v Moravskih Toplicah. Gre za ureditev nepreglednega in potencialno nevarnega križišča z mostom ob vhodu v naselje Moravske Toplice na regionalni cesti Martjanci - Dobrovnik. Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) je za izvajalca del izbrala Pomgrad in podizvajalca družbo GMW.

20210808_173200
Rok Šavel
Rekonstrukcija križišča v Moravskih Toplicah.

Še dodatna dva meseca

Po pogodbi bi se dela, v vrednosti slabih 900 tisočakov oziroma natančneje 898.603,82 evrov z davkom, pri čemer delež Občine Moravske Toplice znaša dobrih 158 tisočakov, morala končati do sredine avgusta, a bo DRSI pogodbeni rok še podaljšal, in sicer do sredine meseca oktobra.



Kot pojasnjujejo na DRSI, so dela v zaključni fazi, trenutno pa je v teku ureditev pločnikov in izvedba arminarobetonskega parapeta (nižji betonski zid) med pločnikom in parkiriščem pred občinsko zgradbo. V kratkem se predvideva izvedba zaključnega sloja asfalta in ureditev prometne opreme ter signalizacije.

20210808_172600
Rok Šavel
Rekonstrukcija križišča v Moravskih Toplicah.

Usklajuje se rešitev ureditve pločnika in uvoza pri stanovanjski hiši

Zakaj pa je prišlo do podaljšanja pogodbenega roka? Po pojasnilih DRSI so izvajalcu pogodbeni rok podaljšali zaradi usklajevanja projektne rešitve glede ureditve pločnika in uvoza k eni stanovanjski hiši. Ob tem dodajajo, da bo z ostalimi deli izvajalec vendarle zaključil še v mesecu avgustu.

Še nekaj časa bo tako trajalo, da bo ne bo več obvoza in semaforjev ter bo cesta v celoti odprta za promet. Trenutno stanje namreč povzroča številne prometne zamaške in nevšečnosti, saj gre za zelo prometno cesto, še posebej v času največje turistične sezone.

20210808_172752
Rok Šavel
Rekonstrukcija križišča v Moravskih Toplicah.

Rok Šavel
Rekonstrukcija križišča v Moravskih Toplicah.
direkcija-za-infrastrukturo občina-moravske-toplice rekonstrukcija