vestnik

Ribiči se bodo borili za pokal EU, ostali pa za hrustljave postrvi

Vestnik.si, 27. 4. 2023
Oste Bakal
Srečanje ribičev in ostalih pri ribniku Podgrad..
Aktualno

Radgonski ribiči pripravljajo tradicionalno prvomajsko zanimivo tekmovanje in druženje na ribniku v Podgradu.

Ta praznični konec tedna se bo tudi na radgonskem območju zvrstilo veliko takšnih in drugačnih dogodkov, ki bodo popestrili proste dni velike večine ljudi. Poleg kresov in podobnih prireditev, povezanih s praznikom dela, se bo zvrstilo tudi nekaj tradicionalnih srečanj, tekmovanj in drugih druženj.

ribiči, lovci, podgrad, srečanje, tekmovanje
Oste Bakal
Srečanje ribičev in ostalih v Podgradu.

Tako tudi radgonska podružnica Ribiške družine Radgona pripravlja na sam praznik dela, na prvomajski ponedeljek, zanimiv dogodek, in sicer srečanje s tekmovanjem za 19. ribiški pokal EU. Pričakuje se, da bo prireditev, zlasti ob napovedanem lepem vremenu na ribnik v Podgradu pri Gornji Radgoni poskrbela za večje druženje ribiških prijateljev na radgonskem območju.

pokal-eu, postrvi, radgona, ribiško-tekmovanje
Oste Bakal
Pečene postrvi radgonske ribiške podružnice so vsako leto izjemno zaželene.

Poleg ribičev, ki bodo od 8. do 12. ure tekmovali za omenjeni pokal, organizatorji pričakujejo, da bo zraven tudi veliko drugih gostov, ki bodo navijali in se družili ob hrustljavih postrvih, za katere je že tradicionalno ogromno zanimanja. Glede na pričakovano gnečo ljubiteljev pečenih rib, in izkušnje, ko so na velikonočni petek ob svojem ribiškem domu v Lisjakovi strugi v zelo kratkem času spekli nad 330 porcij postrvi s fižolovo oz. krompirjevo solato, iz vodstva radgonske podružnice priporočajo, da si zainteresirani vnaprej rezervirajo zapečene ribe, bodisi za domov, bodisi da jih bodo pohrustali kar ob ribniku, v prijetni družbi.

pokal-eu, postrvi, radgona, ribiško-tekmovanje
Oste Bakal
Pečene postrvi radgonske ribiške podružnice so vsako leto izjemno zaželene.

Žal moramo omeniti, da pokala EU letos ne bo branil lanskoletni zmagovalec Svetozar Markovič iz Gornje Radgone, ki je ujel več kot polovico vseh ulovljenih rib, in je slavil pred Jakobom Kampušem in Matjažem Peršo. Priljubljeni Sveto, kot so Markoviča poznali vsi, je namreč vmes po hudi bolezni, kljub mladosti, umrl.

ribiči ribiško-tekmovanje prvi-maj podgrad pokal-eu