vestnik

RIS Dvorec Rakičan: Za vršilca dolžnosti dve prijavi, transakcijski račun pa ponovno v blokadi

Rok Šavel, 28. 9. 2024
Jure Kljajić
Kupovanje času za obubožani javni zavod se bo moralo kmalu končati. Kdo bi vršil dolžnosti in iskal izhod iz krize?
Aktualno

Iztekel se je rok za prijavo na javni razpis za vršilca dolžnosti direktorja, ki je že sam po sebi predstavljal odstop od uveljavljenih praks v javnem sistemu.

Še v četrtek se je bilo moč prijaviti na neobičajen razpis za vršilca dolžnosti direktorja, ki ga je objavil svet zavoda RIS Dvorec Rakičan. Javni razpis za delovno mesto "vršilca dolžnosti" je namreč unikum in odstopa od veljavnih praks imenovanja "vedejev" v javnem sistemu. Ne glede na to, pa sta na naslov RIS-a, kot nam je potrdila predsednica sveta zavoda Petra Cajnko, prispeli dve prijavi za vršenje dolžnosti v nesrečnem javnem zavodu, ki se sooča s hudimi likvidnostnimi težavami. Imena niso znana, prijavili pa naj bi se tako oseba moškega kot ženskega spola. Več bo znano v ponedeljek, ko se bo sestal svet zavoda, ki bo prejete vloge odprl in preveril njihovo ustreznost. Kot vemo, je RIS od 18. septembra, ko se je uradno poslovila direktorica Tatjana Buzeti, brez zakonitega zastopnika in tako poleg finančne krize še v krizi vodenja.

Kot je razvidno z javnih evidenc, ima od četrtka, 26. septembra, ponovno tudi blokiran transakcijski račun, saj je zabeležena oznaka R - Evidentirano pomanjkanje sredstev na računu imetnika za poplačilo njegove obveznosti. Ustanoviteljica, ki bo v vsakem primeru morala poseči za zagotovitev zakonitega zastopstva, v kolikor tudi ta nenavaden javni razpis ne bi bil uspešen, odločitve o nadaljnji usodi javnega zavoda še ni sprejela. Župan Damjan Anželj je na minuli seji mestnega sveta omenjal pomoč zunanjih organizacij, pri čemer je dejal, da "v tem trenutku težko pove, kakšna bo usoda RIS-a, a da bodo neko odločitev morali sprejeti".

ris-dvorec-rakičan javni-razpis vršilec-dolžnosti mestna-občina-murska-sobota