vestnik

Ritlop napovedal boj za vroč stolček puconske občine

Rok Šavel, 17. 10. 2022
Rok Šavel
Predstavitev kandidature Branka Ritlopa za župana občine Puconci.
Aktualno

Županski kandidat Socialnih demokratov v občini Puconci bo Branko Ritlop.

Aktualni občinski svetnik Branko Ritlop, ki je za župana kandidiral že na zadnjih volitvah leta 2018, a ga je takrat v boju za 162 glasov premagal Ludvik Novak, se bo tudi letos potegoval za županski stolček v Puconcih. Na predstavitvi kandidature v gostilni Kuhar-Kosi v Puconcih, kjer mu je podporo in pomoč na državni ravni namenil tudi poslanec Damijan Zrim, je Ritlop dejal, da je napočil čas za spremembo, saj so potrebne nove ideje, nova energija in boljša medsebojna komunikacija. "Znam se pogovarjati, povezati in sodelovati z ljudmi. Želim vnesti svežino in občino usmeriti v bolj podjetno prihodnost," je poudaril 52-letnik iz Lemerja.

branko-ritlop
Rok Šavel
Predstavitev kandidature Branka Ritlopa za župana občine Puconci.


Predstavil obsežen program


V programu si je zadal številne cilje, ki bi jih kot župan želel uresničiti. Tako bi med drugim uvedel participativni proračun, zgradil novo poslovno cono, vzpostavil mladinski podjetniški inkubator in vse sile usmeril v izgradnjo novega vrtca pri puconski osnovni šoli. Izpostavil je tudi izgradnjo kolesarskih povezav in turistične infrastrukture s potrebno vsebino, kjer bi ključno vlogo odigral Razvojni zavod Puconci, sofinanciranje razvoja kmetijstva s promocijo ekološko pridelane hrane in prodaje kmetijskih izdelkov na domu ter v javnih zavodih, investicije v komunalno infrastrukturo, spodbujal bi družabno dogajanje s poudarkom na vrhunskih športnih dogodkih, podpira pa tudi gradnjo doma starejših v Puconcih, kjer obstaja možnost pridobitve nepovratnih sredstev. Ravno evropska in državna sredstva so po Ritlopovem mnenju zelo pomembna, pri čemer računa na dobro sodelovanje s kohezijskim ministrom Aleksandrom Jevškom, poslanci in drugimi državnimi organi. Posebej je omenil še izgradnjo optičnega omrežja, kjer ima kot inženir telekomunikacij, ki je že vrsto let zaposlen v Telekomu Slovenije, veliko znanja in izkušenj, zato bi za ta projekt namenil tudi proračunska sredstva in vključil javno komunalno podjetje za izvedbo del.

branko-ritlop
Rok Šavel
Predstavitev kandidature Branka Ritlopa za župana občine Puconci.

V puconski občini bo dvoboj očitno zelo napet, saj dolgoletni župan Novak ne bo ponovno kandidiral. Poleg Ritlopa so kandidaturo napovedali še podžupan Jožef Ficko, Ivan Pintarič, ki je bil kandidat stranke SD leta 2014, in Uroš Kamenšek, predsednik Pomurske turistične zveze. Uradni kandidati za župane in člane občinskih svetov bodo znani po 20. oktobru, ko se izteče rok za vložitev kandidatur.

občina-puconci branko-ritlop lokalne-volitve socialni-demokrati