vestnik

Robert Celec se je odzval na hišne preiskave. Pravi, da so konstrukt, sestavljen iz osebnih in političnih vzvodov

Vestnik.si, 9. 6. 2023
Aleš Cipot
"Prijava je bila podana s strani Silva Jakoba, vidnejšega člana stranke SDS v Pomurju, ki vodi proti meni osebno vojno, pri čemer ne izbira sredstev," je dejal Robert Celec.
Aktualno

Na vestnik.si smo v četrtek poročali o hišnih preiskavah na sedežu Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan in v stanovanjskih hiši v Černelavcih, kjer živi direktor Robert Celec. Ta se je danes odzval na dogajanje.

"Zaradi covid-19 smo v javnem zavodu RIS Dvorec Rakičan imeli velik izpad prihodkov in edina rešitev, ki smo jo imeli za zagotovitev stabilnega poslovanja, je bila možnost koriščenja turističnih bonov v dvorcu Rakičan. Vsi, ki delujemo na področju turizma smo si prizadevali za pridobitev čim več gostov. Tako so potekale različne akcije po celi Sloveniji, med drugim tudi pri nas v dvorcu Rakičan. Če je gost nastanitev pri nas plačal s turističnim bonom, je bil deležen naše akcije »bon za bon«. Ista akcija je veljala tudi za gotovinsko plačilo. Čisto vsi so možnost za storitev, ki so jo plačali lahko tudi koristili," je pojasnil uvodoma. 



Nadaljeval je, da se je kot direktor javnega zavoda, v razvoj in delovanje katerega je vložil zadnjih deset let življenja, trudil za njegovo dobro, da bodo v težkih in negotovih časih, ki jih je prinesla covid kriza, imeli čim bolj stabilne prihodke, od katerih so odvisna tudi delovna mesta zaposlenih. "Sam se na račun turističnih bonov nisem okoristil in to se mi v preiskavi niti ne očita. Delal sem v dobro javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan, zato sem v aktualni preiskavi, ki poteka po odredbi Okrožnega sodišča v Murski Soboti, sodeloval in bom tudi v prihodnje sodeloval v najvišji možni meri," zatrjuje. 

ris-rakičan, hišne-preiskave, policija
Vestnik.si
V Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan potekajo hišne preiskave.

Celec je v odzivu še zapisal, da je preiskava konstrukt, sestavljen iz osebnih in političnih vzvodov, usmerjen proti njemu osebno. "Prijava je bila namreč podana s strani Silva Jakoba, vidnejšega člana stranke SDS v Pomurju, ki vodi proti meni osebno vojno, pri čemer ne izbira sredstev. Sam ne mislim sodelovati v tovrstnem obračunavanju iz osebnih in političnih razlogov, ki bi lahko na kakršen koli način oviralo aktualno preiskavo. V lanskem letu se mi je očitalo preveč izplačan covid dodatek, kar se je pravnomočno izkazalo za neresnično, verjamem, da bom tudi v tem primeru dokazal pravilnost poslovanja," je sklenil. 

ris-dvorec-rakičan robert-celec odziv