vestnik

Robert Požonec postal častni občan Občine Lendava

Vestnik.si, 27. 10. 2023
Osebni arhiv
Robert Požonec je postal častni občan lendavske občine.
Aktualno

V Gledališki in koncertni dvorani Lendava je sinoči potekala slovesnost ob praznovanju 27. praznika Občine Lendava in obeležitve 120 let igranja nogometa v mestu Lendava.

Na dogodku so podelili občinska priznanja, Nogometno društvo Lendava 1903 pa je najstarejšim nogometašem kluba podelilo jubilejna priznanja (Miloš Posedel, Jožef Šimonka, Janez Perša, Jožef Pal, Roman Piberčnik, Rudolf Krampač, Štefan Škrilec in Štefan Gregur).

najstarejši-nogometaši, nafta-1903, priznanja, gabor-vegh
Občina Lendava
Najstarejši nogometaši Nogometnega kluba Nafta.

Zbrane sta nagovorila župan Občine Lendava Janez Magyar in predsednik Nogometnega društva Lendava 1903 Gábor Végh. S svojo prisotnostjo so praznik počastili tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović ter številni visoki gostje pobratenih in prijateljskih mest Lendave.

Župan Janez Magyar je v svojem nagovoru izpostavil pomen povezanosti, lokalpatriotske enotnosti in odkritosrčnosti pri predajanju skupnosti ter podčrtal, da je Občina Lendava "...kljub zaostrenim razmeram in težavam, s katerimi se soočajo občine v državi, v odlični 'finančni kondiciji'. Ob nizki zadolženosti in s sofinancerskimi sredstvi iz proračuna republike Slovenije in EU ima naša občina velik potencial za realizacijo ambiciozno zastavljenih projektov, ki bodo po mojem mnenju in po mnenju mnogih 'prebojni' projekti Občine Lendava. S projekti, ki nakazujejo to ambiciozno smer, smo v občini že pripravljeni."

Kdo so prejemniki?

prejemnikilendava23
Osebni arhiv
Častni občan ter prejemniki plaket in priznanj Občine Lendava ter naziva urejenega kraja

Častni občan Občine Lendava je postal Robert Požonec, naziv pa je prejel za njegovo aktivno in razpršeno delovanje na najrazličnejših področjih strokovnega, poklicnega, humanitarnega, političnega, športnega in civilnega udejstvovanja kot vitalen in zgleden član lokalne skupnosti in kot vpet v številne dejavnosti na regionalni in državni ravni.

Plaketo Občine Lendava sta prejela družina Derviši, ki s svojo slaščičarsko ponudbo že več generacij prispeva k bogatitvi vsakdanjika Lendave in njene turistične ponudbe, in Vilmos Vass, ki je z dolgoletnim delom na področju zdravstva in družinske medicine pomagal številnim pacientom in opravljal različne vodilne vloge v zdravstvenih organizacijah.

Priznanje Občine Lendava sta prejela Turistično in okoljevarstveno društvo Petišovci, za njihovo aktivno vlogo na področju turizma in okoljevarstva ter sodelovanje na občinskih prireditvah, in Jožef Kovač, ki se je izkazal s svojim vsestranskim delovanjem v gospodarstvu, kulturi in prostovoljstvu ter s svojo predanostjo lokalni skupnosti.

Priznanje za najlepše urejeno naselje v Lendavi v letu 2023 je prejelo naselje Dolina pri Lendavi, ki se ponaša z organizacijo kakovostnih prireditev, urejenimi površinami in obnovljeno etnološko hišo.

lendava občinski-praznik-ljutomer