vestnik

Robi Markoja bronast v finalu evropskega pokala

Tomo Köleš, 15. 10. 2018
Andreja Vlah
Robi Markoja si je bron pristreljal v disciplini leže s puško velikega kalibra.
Aktualno

V finalu evropskega pokala v streljanju na 300 metrov, ki je potekalo v Zagrebu, se je Robiju Markoji uspelo povzpeti na zmagovalni oder.

V disciplini leže je s puško velikega kalibra nastreljal 596 krogov in le za eno desetico zaostal za prvim mestom, kar je bilo dovolj za bronasto medaljo.


Kot najboljši Slovenec na finalu je bil član Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče zelo blizu vrha že, ko je bila na sporedu disciplina trojni položaj s puško proste izbire. Po dveh tretjinah tekme je celo vodil, saj mu je leže in stoje uspelo vrhunsko streljanje. Visokega ritma pa na žalost ni uspel ohraniti še v zadnjem stoječem položaju in tako se je s 1166 krogi moral zadovoljiti s četrtim mestom.


Prav tako četrto mesto je zasedel tudi v posebni kategoriji super finale, kjer nastopajo dvojice. Moči je združil z nemško strelko Liso Mueller in skupaj sta nastreljala 1131 krogov. Ko je bila na strelišču Vrabčanski potok pri Zagrebu na sporedu tekma s standardno puško v trojnem položaju, pa je bil Robi Markoja peti.

eafa8696eb2f6bf06572ea03cade7040
Andreja Vlah
Robi Markoja bronast v Zagrebu.


Andreja Vlah
strelstvo Robi Markoja evropski pokal zagreb bron