vestnik

(FOTO) Rogašovski gasilci krstili novo vozilo

Maja Hajdinjak, 8. 8. 2020
Maja Hajdinjak
Prevzem gasilskega vozila v Rogašovcih.
Aktualno

Investicija je znašala 135.000 evrov, vozilo ob intervencijah samooskrbno z vodo in električno energijo

Včeraj so pred zgradbo gasilskega doma v Rogašovcih namenu predali novo gasilsko vozilo, kar so pospremili s krajšo slovesnostjo in vodnim špalirjem. Zbrane so nagovorili župan Občine Rogašovci Edvard Mihalič, predsednik vasi Rogašovci Alojz Marič, regijski poveljnik za Pomurje Dušan Utroša, predsednik Gasilske zveze Rogašovci Stanislav Geder ter njen poveljnik Martin Ficko. Slednji je zbranim predstavil tehnične podatke o vozilu, ki nosi oznako GVV-1. Vozilo vključuje opremo za posredovanje na pločevinastih in panelnih strehah, opremo za posredovanje ob dimniških požarih, potopno črpalko, sesalec za čiščenje stanovanjskih prostorov po poplavah, izpihovalni agregat in ostalo pripadajočo opremo. »Najpomembnejše pa je, da je vozilo ob intervencijah energetsko in vodno samooskrbno, kar pomeni, da ni odvisno od zunanjih virov,« je povedal Ficko.

gz--rogašovci, pgd-rogašovci
Maja Hajdinjak
Prevzem gasilskega vozila v Rogašovcih.

Cena investicije znaša 135.000 evrov, od tega je polovico prispevala Občina Rogašovci, polovico pa gasilska zveza iz različnih virov. Rogašovska občina spada med tiste pomurske občine, ki veliko sredstev namenijo opremi svojih gasilskih društev, kar je bilo izpostavljeno tudi v nagovoru. Obiskovalci prireditve so si po uvodni slovesnosti lahko vozilo tudi od blizu ogledali in se zapeljali na sopotnikovem sedežu.

gz--rogašovci, pgd-rogašovci
Maja Hajdinjak
Prevzem gasilskega vozila v Rogašovcih.

V rogašovski gasilski zvezi na leto opravijo približno 50 intervencij v občini, pomagajo pa tudi v ostalih občinah. Zveza, ki vključuje 10 gasilskih društev, je izjemno učinkovito organizirana. Vzpostavljen imajo skupni alarm, s pomočjo katerega lahko ob intervencijah učinkoviteje ukrepajo. K učinkovitosti pa prispevata tudi dober kader in oprema.

pgd-rogašovci gz-rogašovci gasilsko-vozilo