vestnik

Rokoborsko društvo Sobota še vedno išče "streho nad glavo"

Vestnik.si, 24. 7. 2023
Rok Šavel
Rokoborsko društvo Sobota si je v zadnjem desetletju telovadnico nekdanje ekonomske šole preuredilo v svoj dom, s katerim ravna kot skrben gospodar. Foto Rok Šavel
Aktualno

Saga o prostorih rokoborskega društva Sobota se nadaljuje.

Rokoborsko društvo Sobota je na svojem Facebook profilu, da išče primerne prostore za treninge. 

"Po možnosti med 200 in 250 kvadratnih metrov, kjer bi bile lahko blazine ves čas na tleh. Potrebujemo še sanitarije, zaželjeni so tuši," so zapisali.

Nadaljevali so, da društvo neprekinjeno deluje že "47 let in upa, da bo delovalo še nadaljnjih 47".

Prosijo še, naj se jim morebiten najemodajalec oglasi. Društvu namreč grozi, da zdajšnjih prostorov ne bodo mogli več uporabljati, saj trenutni najemodajalec "primoran svoje posle prenesti v prostore, kjer se zdaj izvajajo treningi", so še zapisali in dodali, da je doslej najemodajalec do njihove prostorske stiske bil razumevajoč.

Pozivajo vse, ki jim lahko pomaga, naj kontaktirajo predsednika društva Stanislava Šerneka. 


Čas še do 30. septembra


Spomnimo, da je društvo brez "strehe" nad glavo ostalo pred najavo prenove Partizana, za nekaj časa so svoj dom našli v telovadnici nekdanje ekonomske šole. To je na javni dražbi odkupila družba Imo-Real, ki pa ima svoje načrte z nepremičnino.


Kot nam je povedal Šernek, se zahvaljuje vodstvu družbe za razumevanje, saj jim bodo omogočili uporabo prostorov do konca septembra, v tem času pa upa, da bodo našli primeren objekt. Prejšnji soboški župan Aleksander Jevšek je sicer javno obljubljal, da bo mestna občina pomagala pri iskanju primerne rešitve, a ta se vse do sedaj ni našla. V iskanje prostorov za soboške rokoborce se je tako vključil tudi zdajšnji župan Damjan Anželj, a pogovori o morebitnem najemu v hotelu Diana niso obrodili sadov. Je pa sedaj soboška občina na Facebooku delila objavo rokoborcev s pripisom "POMAGAJMO NAJTI PROSTORE ZA ROKOBORSKO DRUŠTVO!".

rokoborsko-društvo-sobota rokoborba prostori