vestnik

Rokomet: Pomurje vendarle v 1.B ligi!

Tomo Köleš, 27. 7. 2018
Nataša Juhnov
Aktualno

Rokometaši Pomurja bodo v novi sezoni vendarle igrali v 1.B slovenski ligi, potem ko so po odpovedi Škerjanca Jadrana iz Hrpelja-Kozine sprejeli povabilo Rokometne zveze Slovenije. 

Za sodelovanje v 1.B ligi so se v vodstvu rokometnega kluba Pomurje odločili po hitro sklicanem četrtkovem večernem sestanku. V torek je namreč izRokometne zveze Slovenije prišla vesela novica. Zaradi odpovedi sodelovanja RD Škerjanc Jadran 2009 Hrpelje Kozina v 1.B ligi za moške je bilorokometnemu klubu Pomurje kot tretjeuvrščeni ekipi v 2. DRL ponujeno, da zapolni mesto v 1.B ligi. S tem bi bil izpolnjen eden od srednjeročnih ciljev, ki si ga je zadala uprava Pomurja.


1.B liga sicer zahteva višji proračun, boljšo organizacijo in seveda kakovostnejši igralski kader. V 1.B ligi namreč sodeluje 14 ekip, kar pomeni 26 tekem, za razliko od 2. DRL, kjer bi bilo odigranih samo 18 tekem.Poleg tega se tekmovanje v 1.B ligi začenja že 15. septembra letos (v drugi ligi oktobra). A jasno je že, da se bo Pomurje okrepilo. Rokometni klub Velika Nedelja je namreč razpadel in nekaj fantov iz tega kluba bodo prav gotovo pritegnili k Pomurju.


V vodstvu RK Pomurje je sicer večletnidosedanji predsednik Andrej Gomboši po letnem občnem zboru podal odstopno izjavo zaradi osebnihrazlogov, vendar je obljubil, da bo ostal v klubu in da bo še naprej pomagal klubu.


Izbor novega predsednika, ki naj bi po možnosti prihajal iz gospodarstva, se je zožil na dva možna kandidata.Ker je čas dopustov, so se razgovori nekoliko zavlekli, a se bodo z obema kandidatoma v začetku avgusta opravili še zaključni pogovori in se bo na izredni volilni skupščini predlagal najprimernejši kandidat.


rokomet pomurje 1.B liga vstop Andrej Gomboši
Kaj zdaj berejo drugi