vestnik

SBMS: Rošade ali priložnost za svež veter

Majda Horvat, 2. 6. 2021
Jure Zauneker
Prvič doslej se bo z menjavo vodstva bolnišnice odprla tudi priložnost za utrditev ali menjavo vodilnih delavcev na vseh odgovornih delovnih mestih.
Aktualno

V regijski bolnišnici so začeli objavljati interne razpise za zasedbo vseh funkcij ter odgovornih delovnih mest v bolnišnici.

Razpisana bodo prosta mesta predstojnikov oddelkov, glavnih medicinskih sester oddelkov, vodij odsekov, služb in odgovornih oseb še v drugih dejavnostih bolnišnice. Takšna poteza preseneča, saj to do zdaj ni bila praksa murskosoboške bolnišnice, so jo pa izvajale nekatere druge ob menjavi vodstva. Prav tako je strokovna direktorica Manuela Kuhar Makoter v svojem prvem intervjuju dejala, da so zdajšnji predstojniki oddelkov odlični, da so strokovno podkovani in dobro sodelujejo med seboj.

manuela-kuhar-makoter
Jure Zauneker
Strokovna direktorica je nedavno dejala, da so zdajšnji predstojniki oddelkov odlični, da so strokovno podkovani in dobro sodelujejo med seboj.

Razpisi ne pomenijo, da bi imeli interes menjave vodstvenih ljudi, je poudaril Daniel Grabar. "Bolj nam je v interesu, da zdajšnji ostanejo ter skupaj s sodelavci predstavijo sveže ideje za naprej." Drug razlog za objavo internih razpisov pa je tudi, še pove Grabar, da se poenotijo mandatne dobe pri vseh odgovornih osebah, saj ima zdaj vsak predstojnik drugačen čas izteka.

DSC_9983
Aleš Cipot
Daniel Grabar, direktor bolnišnice poudarja, da jim menjave niso v interesu, prej da ostanejo isti ljudje in da predstavijo sveže ideje.

sb-murska-sobota interni-razpisi