vestnik

Roto Pavlinjek se poteguje za naziv tovarne leta 2023

Vestnik.si, 18. 9. 2023
Arhiv podjetja
Roto Pavlinjek je med finalisti.
Aktualno

Zmagovalca bo 18. oktobra na dogodku v Mengšu izbrala strokovna komisija.

V ožjem izboru za nagrado tovarna leta 2023 je bilo šest podjetij. "V finalnem izboru za tovarno leta 2023 finalisti izstopajo po tehnološki naprednosti proizvodnje, trajnostnem delovanju in skrbi za zaposlene. Priča smo novim tehnološkim napredkom, ki spremljajo načine poslovanja podjetij, pri čemer uporaba umetne inteligence spodbuja podjetja k stalnemu tehnološkemu razvoju vključno z robotizacijo in uporabo novih tehnologij s skupnim ciljem povišanja dodane vrednosti poslovanja. Zaradi nestanovitnega okolja se letošnji finalisti še bolj zavzemajo za vertikalno integracijo, razvijajo lastne rešitve ter vlagajo v raziskave in razvoj. Poudarili bi rastoči pomen trajnostnega delovanja, pri čemer vsi finalisti že izvajajo trajnostno strategijo, prav tako pa se zavedajo pomembnosti svojih zaposlenih in aktivno vlagajo v njihovo strokovno znanje. Vse to podjetjem omogoča boljšo konkurenčno prednost tako na domačem kot tujem trgu ter boljše obvladovanje zunanjih vplivov," so izbor finalistov pojasnili v družbi KPMG poslovno svetovanje, ki je strokovni partner Tovarne leta. 

Finalisti za prestižno lovoriko so proizvajalec rolet in žaluzij Roletarstvo Medle, proizvajalec izdelkov iz polimerov za nadaljnjo vgradnjo (OEM) Roto Pavlinjek ter proizvajalec ognjevarnih fasadnih in strešnih panelov Trimo.

V časniku Finance so domače podjetje opisali tako: "Roto Pavlinjek, ki je s približno 180 zaposlenimi največja družba prekmurske multinacionalke Roto z osmimi proizvodnimi lokacijami v štirih državah, izdeluje dva tisoč različnih izdelkov iz polimerov po meri kupcev za nadaljnjo vgradnjo (OEM). Med drugim za avtomobilsko, motociklistično, navtično in karavaning industrijo, proizvajalce kmetijske in gradbene mehanizacije, razvijajo in tržijo pa tudi izdelke lastne blagovne znamke Roto. Njihova proizvodnja je vertikalno integrirana. Sami obvladujejo razvoj materialov, zasnovo izdelkov, serijsko proizvodnjo s tehnologijo rotacijskega litja, montažo izdelkov, končno kontrolo, logistiko in poprodajne storitve."

Najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji bo nagrado tovarna leta 2023 prejelo 18. oktobra na dogodku, ki bo potekal v Kulturnem domu Mengeš, dogodek bo gostila družba Novartis, prejemnica naziva tovarna leta 2022 za obrat Biološke učinkovine Mengeš.

roto-pavlinjek tovarna-leta-2023