vestnik

S Polanskimi Pücki od Velike Polane do Mure

Jože Gabor, 4. 8. 2019
Jože Gabor
Dogodek prvi dan Pomurskega poletnega festivala organizira sekcija lastnikov in ljubiteljev starodobnih koles Polanski Pücki. Fotografija Jože Gabor
Aktualno

Fsi klačimo s Pücki so poimenovali rekreativno kolesarjenje po občini Velika Polana in okolici.

Dogodek že tradicionalno prvi dan Pomurskega poletnega festivala organizira sekcija lastnikov in ljubiteljev starodobnih koles Polanski Pücki.


Udeleženci kolesarjenja so se zbrali v Prireditvenem centru Poljana v Veliki Polani, od koder so se podali do Hotize in čez mejni prehod ter most na Muri do Svetega Martina na Muri ter do mlina na reki v Žabniku na Hrvaškem. Od tam so se vrnili na prireditveni prostor Pomurskega poletnega festivala v Veliko Polano, kjer so kolesarjenje zaključili z druženjem. Vsako leto organizatorji izberejo drugačno traso poti, tokrat so se podali na mednarodno kolesarsko pot, ki pelje čez Muro v sosednjo državo.


Na čelu kolone so se peljali Polanski Pücki s starimi kolesi in v oblačilih, kakšna so v Veliki Polani in okolici nosili pred stoletjem in več. Sekcija Polanski Pücki deluje v okviru Društva Štrk Slovenije, ki je organizator Pomurskega poletnega festivala. Za njimi so se peljali člani društev lastnikov in ljubiteljev starodobnih koles Dimek iz Beltincev, Kolesarski klub Varaški šujstri, lastniki starodobnih koles iz hrvaške Koprivnice ter drugi. Kolesarjenja so se udeležili tudi rekreativni kolesarji vseh generacij z novejšimi kolesi.

80f80fd245f324e8d6ec44ce79dbef4d
Jože Gabor
Dogodek prvi dan Pomurskega poletnega festivala organizira sekcija lastnikov in ljubiteljev starodobnih koles Polanski Pücki.


Namen je, da ob kolesarjenju in druženju spoznavajo kulturne, turistične in naravne zanimivosti občine in okolice, so povedali organizatorji. Na prireditvenem prostoru so pripravili še razstavo starodobnih motornih vozil in druženje njihovih lastnikov.

98fdf36235133b7304d1fc1ea36e0b80
Jože Gabor
Dogodek prvi dan Pomurskega poletnega festivala organizira sekcija lastnikov in ljubiteljev starodobnih koles Polanski Pücki.

pomurski poletni festival Fsi klačimo s Pücki rekreativno kolesarjenje