vestnik

S poslovnima idejama ljutomerski dijaki tekmovali na državnem tekmovanju

Vestnik, 28. 5. 2020
Arhiv GFML
Ljutomerski dijaki so tekmovali na tekmovanju POPRI.
Aktualno

Na regijskem tekmovanju podjetniških idej POPRi v Velenju so tekmovale tudi tri ekipe iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML), dve sta se uvrstili na državno.

Dijaki Tadej Andrejek, Sara Balažic in Nuša Zver so na tekmovanju sodelovali s projektom spletna stran Tutko. Ema Bojanec, Matija Zanjkovič in Severin Bevk so avtorji ideje RIS, risanje in sreča, Jan Dlouhy in Anamarija Horvat pa sta tekmovala s poslovno idejo JAM. Prvi dve ideji sta se uspeli uvrstiti na državno tekmovanje, kar na GFML ocenjujejo kot velik uspeh. Skupini dijakov sta za nagrado prejeli denar, ki ga lahko porabijo za izobraževalne namene ali za uresničitev poslovne ideje. 

popri, podjetniške-ideje, gfml
Arhiv GFML
Ljutomerski dijaki so tekmovali na tekmovanju POPRI.

Trojica, ki je dobila idejo za spletno stran Tutko, o kateri smo že poročali, so po regijskem tekmovanju projekt še izboljšali in v času koronakrize pomagali pomurskim osnovnošolcem ter jim nudili učno pomoč. Poslovno idejo RIS, ki je namenjena slepim in slabovidnim, pa so predstavili na Centru za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne v Ljubljani ter na Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Murska Sobota. Nina Žuman, mentorica in profesorica na GFML, meni, da sta se obe ekipi na državnem tekmovanju odlično odrezali: "Žal je bila konkurenca prehuda in nismo uspeli zasesti katerega od prvih treh mest. Kljub temu so poslovne ideje odlične, saj odražajo aktualne težave in upam, da jih bodo dijaki uresničili."

popri, podjetniške-ideje, gfml
Arhiv GFML
Ljutomerski dijaki so tekmovali na tekmovanju POPRI.

popri podjetniške-ideje GFML