vestnik

S prenovo spletne strani so se želeli približati občanom

Vestnik.si, 28. 11. 2023
Jure Kljajić
Spletna stran Občine Tišina je prenovljena.
Aktualno

Spletna stran Občine Tišina je prenovljena.

Tišinska občina se je pridružila več kot polovici slovenskih občin in tudi sama sedaj uporablja stran e-občina. S tem je povezana z nekaterimi drugimi občinami v regiji in občanom je omogočeno, da lahko spremljajo dogodke in lokalni utrip v regiji.



Nova spletna stran omogoča tudi stik občanov z občino. Kadarkoli lahko dostopajo do elektronskih vlog ter jih oddajajo, prejemajo lahko elektronska obvestila in SMS sporočila z novicami. Prav tako lahko oddajajo predloge in pobude po kategorijah, postavljate pa lahko tudi vprašanja. Stran je tudi prilagojena mobilnih napravam. 

Iz Občine Tišina so ob prehodu na novo spletno stran sporočili, da je bila vsebinska prenova razdeljena v dve fazi. V prvi so se osredotočili na prilagoditev izgleda, potrebam občine, v drugi pa so posodobili in reorganizirali vsebine. "Spletna stran je minimalistična in hkrati tudi vsebinsko zelo pregledna. Vse vsebine so odslej dostopne z enim do največ dvema klikoma v glavnem meniju, osrednja stran pa vam ponuja hitre ikone za dostop do najpogosteje iskanih vsebin." Dodali so še, da nova stran ustreza zakonskim zahtevam, ki so jih morali upoštevati ob vzpostavljanju e-stika z občani. Omogočeno je tudi tedensko obveščanje za občane, ki lahko prejemajo elektronsko pošto s seznamom dogodkov v občini.

občina-tišina spletna-stran prenova