vestnik

S traktorjem in plugom policistom zaprl pot, da je voznik lahko pobegnil

Vestnik, 10. 10. 2018
Robert Balen
Fotografija je simbolična. 
Aktualno

V Boračevi zaustavljali voznika, ki ni ustavil, zapeljal je na dvorišče, tam pa je patrulji pot zaprl kmetijski traktor s pripetim plugom. 

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so policisti Policijske postaje Gornja Radgona včeraj okrog poldneva med kontrolo cestnega prometa v Boračevi zaustavljali voznika avtomobila znamke Suzuki, ki pa na znake policistov ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval v smeri Kapelskega vrha in nato v smeri naselja Negova.Policista sta osebnemuavtomobilu sledila z zvočnimi in svetlobnimi signali. Neznani voznikosebnega avtomobila je med vožnjo zapeljal na dvorišče pri stanovanjskihiši, ko se je čez dovozno pot dvorišča postavil kmetijski traktor spripetim plugom. S tem dejanjem je policijski patrulji, ki se je pripeljalana dvorišče preprečil izvedbo uradne naloge. Voznik osebnega avtomobila jes kraja pobegnil in sicer tako, da se je odpeljal čez travnik in njivo vbližnji gozd, kjer je vozilo skril.

Z zbiranjem obvestil na kraju in nadaljnjimi postopki policije je bilougotovljeno, da je vozilo vozil 21-letni voznik, ki ne poseduje vozniškegadovoljenja in zaradi strahu ni zaustavil policistom, nato pa z vožnjonadaljeval. Sopotnik v vozilu je med vožnjo poklical lastnika osebnegaavtomobila in ga prosil za nasvet, kako se naj izogne policijski kontroli.Lastnik vozila je vozniku svetoval, naj nadaljuje vožnjo skozi dvoriščenjegovega doma, sam pa bo s traktorjem blokiral dostop do dvorišča.

Kasneje sta bila v nadaljevanju postopka voznik in vozilo izsledena. Vozniku, ki ni posedoval vozniškega dovoljenja je bilo v skladu z ZPrCPvozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojnosodišče. Zoper lastnika vozila, ki je policistom preprečil izvedbo uradnenaloge, pa bodo kriminalisti Sektorja kriminalistišne policije PU MSpodali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanjaPreprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členuKZ-1.


S PU MS pa še sporočajo, da so bili v hišni preiskavi na Tišini, kjer so na začetku meseca našli žensko, ki je umrla nasilne smrti, in moškega, ki je storil samomor, zaseženi določeni predmeti. O rezultatih preiskave bodo javnost obvestili naknadno.

pums temno patrulja