vestnik

Sabina Sobočan med najvplivnejšimi menedžerkami  

Vestnik, 5. 10. 2018
Nataša Juhnov
Sabina Sobočan
Aktualno

Pri reviji Manager, ki jo izdajajo Finance, so objavili seznam najvplivnejših slovenskih menedžerk, na katerem sta se znašli tudi direktorici iz Pomurja. 

Prva na seznamu je sicer predsednica uprave skupine Prva Alenka Žnidaršič Kranjc, druga je predsednica uprave Slovenskega državnega holdinga Lidija Glavina, tretje mesto pa je zasedla generalna direktorica skupine Adria Mobil Sonja Gole.


79913428d46b065f3686f2f2f2ba0b2a
Miha Sostaric
Sandra Županec


Direktorica lendavskega Varisa Sabina Sobočan je bila uvrščena na šesto mesto. »Pomurka Sabina Sobočan je krmilo izvozno usmerjenega podjetja Varis Lendava, ki proizvaja gotove kopalnice, prevzela od očeta in lani dosegla zgodovinski rezultat, dobrih 20 milijonov evrov prihodkov in milijon dobička … Poleg tega, da več kot odlično vodi podjetje, je Sabina Sobočan zelo aktivna tudi na drugih področjih in prav to jo je postavilo na visoko šesto mesto najvplivnejših menedžerk. Sedi denimo v predsedstvu upravnega odbora Pomurske gospodarske zbornice, je tudi članica upravnega odbora Združenja Manager …,« so med drugim o Sobočanovi zapisali v Managerju, kjer so jo označili za zagnano Pomurko.
Na 13. mestu se je znašla direktorica odranskega Carthaga Sandra Županec, za katero so zapisali: »…zelo dobro krmari proizvajalca avtodomov Carthago s skoraj 700 zaposlenimi. Lani je družba pod njenim vodstvom povečala prihodke za četrtino (na skoraj 183 milijonov evrov), dobiček pa je zrasel za skoraj 14 odstotkov, na 7,8 milijonov evrov.«

bb05903e33ba7aba94bc2e6e8acd8232
Robert Balen
Andreja Gomboc


Manager je hkrati objavil še seznam 10 žensk, ki izstopajo. Nanj so uvrstili tudi astrofizičarko iz Murske Sobote Andrejo Gomboc, sicer profesorico astronomije na Fakulteti za naravoslovje Univerze v Novo Gorici. »Ob raziskovanju, poučevanju in pisanju znanstvenih člankov-teh je objavila že več kot 70, med drugim tudi revijah Nature in Science, je urednica spletnega Portala v vesolje. V splošni javnosti pa smo jo opazili predvsem zaradi kolumn, v katerih se loteva širših družbenih tem. Med drugim brez težav govori o odkriti in prikriti diskriminaciji žensk, o »old boys« klubih ter o tem, kako počasi se pri nas uveljavlja razumevanje družbene raznolikosti,« piše Manager.

menedžerke