vestnik

Šalovci: Namesto silosov turistična točka

Damjana Nemeš, 29. 10. 2018
Aktualno

Središče vasi Šalovci je bogatejše za ribnik in sprehajalne poti, na ploščadi bodo v prihodnje prireditve na prostem. Povsem na novo je urejen turistično-prireditveni prostor Volčin.

Občina Šalovci v zadnjem obdobju vlaga veliko truda in finančnih sredstev v nove uporabne prostore in investicije, ki pripomorejo k turističnemu razvoju občine in krajev, pa tudi k lepšemu videzu. Tako so uredili nov turistično-prireditveni prostor Volčin v središču vasi Šalovci, ki je nastal predvsem na željo vaščanov in članov Turističnega društva Dišeči volčin, ki ima tam svoj sedež. »V tem delu vasi so bili nekoč deponija in silosi, ki pa že nekaj časa niso bili več uporabni, zato smo ta prostor preuredili,« je povedal Iztok Fartek, župan Občine Šalovci.



Vrednost investicije v ureditev prireditvenega prostora, ki bo postal kraj druženja različnih generacij, pa tudi izhodišče za obiske turističnih in drugih znamenitosti v občini in širše, je bila 90.000 evrov. »V okviru tega smo v prvi fazi uredili ploščad, sprehajalne poti in ovalno pot ter ribnik, zasaditi pa moramo še nekaj drevja in rastlinja. Osebno sem zelo zadovoljen s to investicijo, se pa moramo tudi z drugimi društvi dogovoriti, kako bomo ta prostor čim bolje izkoristili in ga še nadgradili,« je še povedal Fartek. Pri turistično-prireditvenem prostoru Volčin, ki je dobil ime po zaščiteni rastlini, značilni za Šalovce, ki je tudi del občinskega grba, bo po besedah župana v prihodnjem letu zgrajen dodaten objekt, v katerem bodo javne sanitarije ter prostor za druženje in srečevanje vseh občanov, tudi upokojencev. Celotna vrednost te investicije skupaj z opremo pa naj bi bila več kot 50.000 evrov.


»V tem delu vasi so bili nekoč deponija in silosi, ki pa že nekaj časa niso bili več uporabni, zato smo ta prostor preuredili,« je povedal Iztok Fartek, župan Občine Šalovci.

»V okviru projekta Pametne vasi za jutri bomo pridobili tudi električno vozilo, ki bo namenjeno obiskom in prevozom starejših,« je še dodal župan. Kot je tudi povedal, je pri ovalni poti, ki predstavlja Goričko, še nekaj prostora. »V prihodnje se želimo pridružiti vseslovenskemu projektu Rastoče knjige, s čimer bi lahko še razširili kulturne dejavnosti v občini, na ta način pa bi se lahko nekajkrat letno na prostem srečevali šola, kulturna društva ter drugi občani.«
ŠALOVCI volčin park ribnik silosi