vestnik

(SBMS) Natašo Kreft potrdili za pomočnico direktorja za področje zdravstvene nege. Za kaj se bo zavzemala?

Vestnik.si, 17. 12. 2021
Jure Zauneker
Nataša Kreft je bila doslej vršilka dolžnosti te funkcije.
Aktualno

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota so sporočili, da je strokovni svet zdravstvene nege za pomočnico direktorja za področje zdravstvene nege potrdil Natašo Kreft. Ta je bila doslej vršilka dolžnosti.

Njeno predstavitev in program, bila je edina kandidatka, so podprli vsi člani strokovnega sveta, imenovanje pa je potrdil tudi direktor regijske bolnišnice Daniel Grabar. 

urgenca, rakičan, zdravila, medicina, čakalnica, bolnišnica, sb murska sobota
Marina Vrbnjak
Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota so sporočili, da je strokovni svet zdravstvene nege za pomočnico direktorja za področje zdravstvene nege potrdil Natašo Kreft.

Kreftova je v programu izpostavila pomembnost strategije razvoja in zadržanja kadrov zdravstvene nege, se zavzela za pridobitve koncesije visokošolskega programa zdravstvene nege v Pomurju, za več kadrovskih štipendij za srednješolsko in visokošolsko izobraževanje programov zdravstvene nege, za stalno izobraževanje zaposlenih, za okrepitev sodelovanja s primarno ravnjo zdravstva in domovi starejših v Pomurju, pri vsem pa je kot glavno vodilo izpostavila skrb za izvajanje kakovostne in varne zdravstvene nege, osredotočene na pacienta. 

Iz bolnišnice so še sporočili, da je Grabar ob potrditvi dejal, da je prepričan o nadaljnjem dobrem sodelovanju, na prvem mestu pa ostaja visokostrokovna in kakovostna obravnava pacientov. 

sbms nataša-kreft