vestnik

V regijski bolnišnici udeležence Murinega slavja pozivajo k previdnosti, samoopazovanju in testiranju

Vestnik, 24. 5. 2021
Nataša Juhnov
Koronavirus
Aktualno

V SBMS udeležencem sobotnega nogometnega slavja svetujejo previdnost.

"V Splošni bolnišnici Murska Sobota smo veseli velikega uspeha nogometašev Mure in jim ob osvojitvi naslova državnega prvaka iskreno čestitamo. Ob tem pa opozarjamo, da moramo še vedno odgovorno upoštevati ukrepe za odpravo epidemije koronavirusa. Zato vse udeležence slavja na stadionu pozivamo, naj bodo zaradi morebitne okužbe v prihodnjih dneh posebno pazljivi, naj se samoopazujejo in testirajo," so zapisali.

"Čeprav smo prepričani, da so udeleženci dogodkov na stadionu upoštevali načela PCT, torej načela prebolelosti, cepljenja, testiranja, zaradi še vedno nizke precepljenosti v Pomurju ocenjujemo, da je tveganje za porast okužb večje in zato še enkrat pozivamo k cepljenju," še dodajajo.

Ob tem še izpostavljajo, da so obiski v bolnišnici prepovedani in da naj vsi pri vključevanju v zdravstveno obravnavo dosledno upoštevamo načela PCT. "Iz teh razlogov bomo v naslednjih 14 dneh v bolnišnici poostreno izvajali celovite ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom, k samoopazovanju in testiranju pa smo pozvali tudi zaposlene," so še navedli v sporočilu za javnost. 

sbms koronavirus slavje epidemija