vestnik

(SDS) Soboška mestna svetnica umaknila kandidaturo za poslanko, kdo bo kandidiral namesto nje?

Rok Šavel, 29. 10. 2021
Nataša Juhnov
Nada Kuhar (na fotografiji s svetniškim in strankarskim kolegom Andrejem Mešičem) je sama umaknila kandidaturo. Se je zaiskrilo v soboški SDS?
Aktualno

Kljub temu, da so jo na regijskem srečanju pomurske SDS konec septembra v Renkovcih predstavili kot kandidatko, se je Nada Kuhar odločila, da ne bo kandidirala za poslanko na naslednjih državnozborskih volitvah na listi SDS.

Pred dobrim mesecem se je v Renkovcih mudil prvak SDS in predsednik vlade Janez Janša, ki je prisostvoval srečanju pomurskih članov SDS. Na dogodku so tudi predstavili evidentirane kandidate za poslance na listi SDS, ki bodo v "pomurskih" volilnih okrajih kandidirali na naslednjih državnozborskih volitvah.

Se je zaiskrilo na relaciji Kuhar-Šoš?

Kot so takrat sporočili v največji vladni stranki, naj bi bili pomurski kandidati Alja Domjan (svetnica v Radencih), Bojan Petrijan (mestni svetnik v Murski Soboti), Dominik Štrakl (predsednik podmladka SDS in občinski svetnik v Veržeju), Janez Magyar (lendavski župan) in Nada Kuhar (mestna svetnica v Murski Soboti).

20211029_142701
Rok Šavel
Andreja Prettner (druga z leve) bo kandidatka za poslanko na listi SDS.

Kot kaže, pa je prišlo do zapleta, saj Kuharjeva ni več v igri za poslanski sedež. Spremembo nam je potrdil dolgoletni šef murskosoboške SDS in predsednik Pomurske regijske koordinacije Karel Šoš. Po njegovih besedah je Kuharjeva sama odstopila od kandidature, nadomestila pa jo bo Andreja Prettner. Kot je še dodal Šoš, imajo tako ali tako več evidentiranih kandidatov. Umik kandidature nam je potrdila tudi Kuharjeva, o razlogih pa bo spregovorila v bližnji prihodnosti. Prettnerjeva, ki jo bo nadomestila na listi, je sicer zaposlena v Zdravstvenem domu Murska Sobota in poročena v znano "zdravniško" družino, ki ima zasebno ambulanto v Murski Soboti.

Glede na zakonodajo mora biti na kandidatnih listah političnih strank za volitve v državni zbor vsaj 35 odstotkov žensk.

sds volitve državni-zbor kandidati-za-poslance nada-kuhar andreja-prettner karel-šoš
Kaj zdaj berejo drugi