vestnik

Še ena pomurska občina se je vključila v projekt Omogočanje multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi

Vestnik.si, 20. 10. 2023
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Projektu Omogočanje multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi se je po Mestni občini Murska Sobota ter občinama Ljutomer in Dobrovnik pridružila še Občina Moravske Toplice.

Glavni cilj projekta je izboljšati mobilnost slepih in slabovidnih, gibalno oviranih, starejših in šolajočih otrok, ki se uvrščajo med bolj ranljive udeležence v prometu. "Projekt bo omogočil dvig kakovosti življenja in mobilnosti ranljivih oseb, da se jim zagotovi enakovredno dostopnost in varno gibanje v prometu, kot tudi večjo integracijo invalidov v družbo," so navedli. Spomnimo, da se projekt usmerja v načrtovanje fizične dostopnosti v mestih po Sloveniji, in sicer kot odsotnost ovir, ki bi invalidom in otrokom preprečevale, da se samostojno in varno orientirajo in gibljejo v prostoru, ter v načrtovanje informacijske in spletne dostopnosti. 

Na spletni strani dostopnost-prostora.si je dostopen javni pregledovalnik, ki omogoča vpogled v prostorske podatke o mobilnosti in dostopnosti ranljivih oseb v različnih mestih po državi. Z njim si lahko osebe z različnimi oviranostmi pomagajo pri načrtovanju poti. 

V projekt je vključenih dobrih 60 slovenskih občin. 

multimodalna-mobilnost-oseb-z-oviranostmi občina-moravske-toplice