vestnik

Občina ima denar za skakalni center Pertoča, a nima gradbenega dovoljenja

Damjana Nemeš, 21. 5. 2021
Nataša Juhnov
Denar imamo zagotovljen tudi za skakalni center Pertoča, vendar še nimamo gradbenega dovoljenja, saj gre za velik poseg v naravo.
Aktualno

Za šport bodo letos namenili 337 tisoč evrov – Pri Svetem Juriju urejajo sodoben športno-rekreacijski center.

V Občini Rogašovci potekajo številna gradbena dela. Kot je pojasnil župan Edvard Mihalič, so dokončali gradnjo pločnikov ob državni cesti Cankova–Kuzma v naseljih Ropoča, Pertoča in Večeslavci. Za dela v skupni vrednosti nekaj več kot 1,6 milijona evrov, je občina skupno prispevala 400 tisoč evrov, od tega letos 191 tisoč evrov, preostali del do celotne vrednosti investicije je zagotovila država. Hkrati s površinami za pešce so uredili javno razsvetljavo, ki ni ustrezala predpisom s področja prometne varnosti, avtobusna postajališča ter položili cevi za elektriko in optiko. »V prihodnje želimo zgraditi še dva odseka kolesarske steze, to je od Ropoče do Pertoče in od Pertoče do Večeslavec. Izdelan je še projekt za kolesarsko stezo od Nuskove do Sotine. Tam so odmerjene tudi parcele, letos bo potekal odkup teh parcel. Vesel bom, ko bo vse to urejeno, saj bo takrat prometna varnost tam takšna, kot mora biti,« je dejal župan. 

V občini so letos za naložbe na področju športa predvideli 337 tisoč evrov. Pri Osnovni šoli Sveti Jurij so že lani začeli graditi športno-rekreacijski center (ŠRC) Rogašovci. V delu centra bo prireditveni prostor, ki bo omogočal postavitev šotorov ob večjih dogodkih, na ta prostor se bodo zarisala igrišča za rokomet, odbojko in košarko. »Dela so v polnem razmahu, trenutno se urejajo igrišča. V prihodnjih letih bo sledila še druga faza gradnje centra, takrat bo zgrajena 300-metrska tekaška proga, rekonstruirali bomo obstoječe steze za skok v daljino in troskok ter skok v višino s palico, uredili bomo tudi prostor za skok v višino. Druga faza pravim zato, ker se bomo prijavili na različne razpise in pridobili dodatna sredstva za ureditev naštetega,« pravi Mihalič. Izvajalec del je podjetje Pomgrad Murska Sobota, naložba je skupno ocenjena na 641 tisoč evrov.

nk-serdica, občina-rogašovci, gradnja-tribun-in-slačilnic
NK Serdica
Pri nogometnem igrišču v Serdici gradijo tribuno in slačilnice. Foto NK Serdica

Čakajo gradbeno dovoljenje 

Ena izmed letošnjih večjih investicij v občini je tudi gradnja slačilnic in tribun pri igrišču Nogometnega kluba (NK) Serdica. Investicija je ocenjena na približno 300 tisoč evrov, od tega bo 100 tisoč evrov prispevala Nogometna zveza Slovenije, 100 tisoč NK Serdica, preostala sredstva pa občina. Ob sprejetju proračuna je bilo predvideno, da bo občina za investicijo namenila 33 tisoč evrov. »Vrednost del se je povečala, zato bomo morali z rebalansom proračuna sprejeti nov znesek.« Izvajalec del, ki že potekajo in se bodo predvidoma končala še letos, je podjetje Dengrad od Grada. V pritličju objekta bodo slačilnice s prhami in garderobami za domače in gostujoče moštvo, prostor za sodnike, kurilnica, sanitarije za obiskovalce in večnamenski prostor, v mansardnih prostorih pa je predvidena ureditev pokritih tribun za 250 obiskovalcev.

»Denar imamo zagotovljen tudi za skakalni center Pertoča, vendar še nimamo gradbenega dovoljenja, saj gre za velik poseg v naravo, zato moramo pridobiti vsa soglasja. Upam, da jih bomo dobili do konca leta, takrat bomo začeli tudi postopek izbire izvajalca, upam pa, da bomo letos postavili tudi temeljni kamen,« je o naložbah še povedal Mihalič. Strošek gradnje treh skakalnic in spremljajočih objektov je ocenjen na 397 tisoč evrov, polovico denarja bo prispevala Smučarska zveza Slovenije. 

Strošek gradnje treh skakalnic in spremljajočih objektov je ocenjen na 397 tisoč evrov, polovico denarja bo prispevala Smučarska zveza Slovenije.

skakalni-center-pertoča skakalni-center pertoča temeljni-kamen