vestnik

Se odpravljate na Hrvaško? Na meji se pričakujejo daljši zastoji, zato se na pot ustrezno pripravite

Vestnik, 6. 8. 2021
Bobo
Ta konec tedna in tudi v nadaljevanju avgusta se na mejnih prehodih z Republiko Hrvaško pričakujejo večkilometrski zastoji.
Aktualno

Ta konec tedna in tudi v nadaljevanju avgusta se na mejnih prehodih z Republiko Hrvaško pričakujejo večkilometrski zastoji.

Iz Policije sporočajo, da bodo na avtocestah in ostalih cestah v smeri mejnih prehodov angažirali dodatne policisti, izmene pa okrepili tudi na mejnih prehodih. Ne želijo si namreč, da bi se prometna varnost poslabšala. Dodajajo, da za prehod meje s Hrvaško na številnih mejnih prehodih pričakujejo čakalne dobe za izstop iz Slovenije, na nekaterih tudi pri vstopu v državo. 

Tistim, ki se boste za vikend odpravili na pot, policisti svetujejo, da se ustrezno pripravite. Pred odhodom preverite in pripravite dokumente za prehajanje meja, izpolnite spletne prijave za vstop v posamezne države in pridobite ustrezna dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Vozniki pred začetkom vožnje preverite stanje na cestah in mejnih prehodih, to lahko storite TU"Priporočamo uporabo manj obremenjenih prehodov in vnaprejšnjo pripravo vseh dokumentov, saj se s tem skrajšajo postopki na meji in posledično tudi čakalne dobe," tako policisti. 

obrežje, mejni prehod
Bobo
Dokumente si pripravite vnaprej.

Napotki za varno vožnjo

1. Na pot se odpravite spočiti.

2. Vozite s prilagojeno hitrostjo in na ustrezni varnostni razdalji. 

3. S seboj imejte dovolj tekočine. 

4. V primeru zastojev ali prometnih nesreč, na avtocesti ustvarite reševalni pas, med čakanjem v kolonah pa ne zapuščajte vozil. 

mejni-prehod policija hrvaška dopust