vestnik

Kdo bi imel nekdanjo ekonomsko šolo?

Rok Šavel, 4. 10. 2021
Vanesa Jaušovec
Dražba je bila po pojasnilih ministrstva preklicana zaradi boljših pogajalskih izhodišč pri drugih projektih v mestni občini.
Aktualno

Druga javna dražba za objekt nekdanje Ekonomske šole v Murski Soboti s telovadnico je bila v skrivnostnih okoliščinah preklicana.

Degradirano stavbo na Slovenski ulici, kjer je nekoč domovala ekonomska šola, je ministrstvo najprej skušalo prodati na dražbi maja, ko je bila izklicna cena 442 tisočakov. Interesentov ni bilo, zato je bila nova dražba z izklicno ceno 367 tisoč evrov razpisana 30. septembra na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v Ljubljani. Toda teden dni pred rokom za vplačilo varščine v višini 10 odstotkov izklicne cene je ministrstvo dražbo preklicalo.

Kot so za Vestnik.si pojasnili na ministrstvu, je bila dražba ustavljena predvsem zaradi boljših pogajalskih izhodišč pri drugih projektih v soboški občini. Kaj natanko to pomeni, ni povsem jasno, ugibamo lahko le, da se je morda pojavil investitor, ki bi objekt odkupil pod določenimi pogoji. Po informacijah Vestnik.si bo dražba v kratkem ponovljena in takrat bodo stvari nedvomno bolj jasne.

Naj spomnimo, soboški župan Aleksander Jevšek je v času razpisa druge dražbe dejal, da po treh neuspelih dražbah obstaja možnost postopka neodplačnega prenosa nekdanje ekonomske v last lokalne skupnosti, občina pa bo, če bo postala lastnica, skušala objektu povrniti življenje.

javna-dražba stara-ekonomska-šola-murska-sobota mestna-občina-murska-sobota