vestnik

Seja ljutomerskega občinskega sveta v skrivnostnih okoliščinah tik pred zdajci odpovedana

Rok Šavel, 25. 1. 2023
Občina Ljutomer
ljutomer
Aktualno

Svetnike pol ure pred pričetkom seje obvestili, da je ta preklicana.

V sredo bi morala biti na sporedu 3. redna seja občinskega sveta občine Ljutomer, na kateri bi med drugim v prvem branju obravnavali nov odlok za odmero komunalnega prispevka in predlog proračuna za letošnje leto, ki je težak nekaj čez 20 milijonov evrov. Se pravi, šlo bi za eno izmed pomembnejših sej občinskega sveta, tako imenovano proračunsko sejo.


Kaj je razlog?


Seja bi morala biti na sporedu ob 14.30, a so svetnike iz ljutomerske občinske uprave pol ure pred njenim pričektom obvestili, da je seja preklicana. Malo kasneje je podobno obvestilo prišlo tudi na naslove medijev, z dodatkom, da bodo obvestili, kdaj bo nov termin predvidene seje.

Preklic seje je povzročil precej zmede pri številnih svetnikih, še toliko bolj pa dejstvo, da o razlogu "last minute" preklica proračunske seje v ljutomerski občinski upravi molčijo. Kot smo neuradno izvedeli od svetnikov, so jim povedali le, da je prišlo do "nujne nepredvidene situacije".

Sejo občinskega sveta sicer vodi župan, lahko pa pooblasti podžupana ali drugega člana občinskega sveta. Če pa nastopijo razlogi, zaradi katerih župan ali predsedujoči ne more voditi že sklicane seje, jo vodi podžupan. Če tudi to ni mogoče, jo vodi najstarejši član občinskega sveta. Potrebno je dodati, da do tega trenutka ljutomerska županja Olga Karba še ni imenovala podžupana.

občina-ljutomer preklic-seje občinski-svet