vestnik

Sejem Agra bo prinesel upanje na boljše letine

Vestnik.si, 9. 8. 2023
Nataša Juhnov
Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, je zapisal, da vse svoje sile usmerjajo na odpravo posledic.
Aktualno

Potekal bo od 26. do 31. avgusta.

Skupaj z vso Slovenijo in njenimi prijatelji so se te dni tudi sodelavci Pomurskega sejma s strahom ozirali v kraje in pokrajine, ki so jih ujme najbolj prizadele. Zavedajo se škode, ki so jo utrpeli mnogi naši poslovni partnerji, razstavljavci in obiskovalci. Voda ni prizanesla niti njim. Neizmerne količine vode, ki so jih prinesli oblaki in naraščajoče reke so ob dveh tretjinah države poplavile tudi del pomurskega sejemskega prizorišča. Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, je zapisal, da vse svoje sile usmerjajo na odpravo posledic.

agra, sejem, gornja-radgona, marjan-šarec
Jure Zauneker
Sejem bo ponujal vrhunsko tehniko, opremo in sredstva, ki jih kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo najbolj potrebujejo za odpravo posledic pričujočih ujm in za uspešen razvoj v prihodnosti.

61. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA bo še posebej v luči danih razmer ponujal vrhunsko tehniko, opremo in sredstva, ki jih kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo najbolj potrebujejo za odpravo posledic pričujočih ujm in za uspešen razvoj v prihodnosti. Posebna pozornost pa bo namenjena tudi strokovnemu dogajanju za ozaveščanje o posledicah podnebnih sprememb, njihovem preprečevanju in odpravljanju škode.

"Razstavljavcev in obiskovalcem sejma AGRA želimo, naj se v jutrišnji dan zazremo skupaj in z optimizmom," je še zapisal Erjavec. 

sejem-agra gornja-radgona poplave pomurski-sejem