Okrogla miza, ki so jo pripravili organizatorji, je potekala o tem, kako z modernimi pristopi gostinstvo narediti bolj privlačno za nove generacije, sposobno ustvarjati večjo dodano vrednost in zagotoviti njegovo privlačnost, tako za goste kot za gostince in zaposlene. Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtni zbornici Slovenije pa je na prireditvi podelila priznanja gostincem za jubileje poslovanja in priznanja za kakovost njihove ponudbe. Med prejemniki so tudi gostinci iz Pomurja.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuBo snežna odeja prekrila tudi naše kraje? To je zadnja napoved
Višino snežne odeje je po navedbah agencije za okolje zelo težko napovedati, a ne kaže, da bi se Pomurju obetala izrazita snežna pošiljka.
Priznanje za kakovost gostinske ponudbe 2022 je iz Pomurja prejelo gostinstvo in turizem Cigan iz Srednje Bistrice. "Gostinsko dejavnost v podjetju, ki ga vodi Marjan Cigan, opravljajo na treh lokacijah, in sicer v Beltincih, v Srednji Bistrici in na Kapci. Tradicionalno goste razvajajo z odlično kulinariko in nudijo izvrsten prostor za posedanje ob kavi. Ponujajo pester izbor jedi, od testenin do jedi z žara, pripravljajo tudi prekmurske specialitete, kot so bograč, dödoli in ciganska pečenka, na svoj račun pridejo tudi ljubitelji pic. V Beltincih poleg restavracije v prenovljeni zgradbi iz 19. stoletja ponujajo tudi sodobno opremljene sobe za prijetno bivanje," so zapisali v obrazložitvi.
Priznanja za 30 let dela v gostinstvu so iz Pomurja prejeli Gostišče Šiftar (Maja Šiftar Vučko) iz Moravskih Toplic, Dnevni bar Gool (Franc Kous) iz Gradišča, Dnevni bar Kous (Milena Kous) iz Kraščev in Okrepčevalnica Žabjek (Ana Tibaut) iz Žižkov.