vestnik

(FOTO) Šesto srečanje praporščakov ZVVS

Dani Mauko, 13. 9. 2022
Dani Mauko
Srečanje praporščakov ZVVS.
Aktualno

Zveza veteranov vojne za Slovenijo je v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Škofja Loka in Občino na pobudo sekcije praporščakov ZVVS ob 31. obletnici samostojnosti in vojne za Slovenijo organizirala že 6. svečani postroj praporščakov.

Zbranih 64 praporščakov je na loškem gradu pozdravil glavni praporščak ZVVS Dominik Grmek, na postroju v avditoriju pod gradom so spregovorili predsednik OZ VVS Škofja Loka Pavle Jereb, župan Tine Radinja ter slavnostni govornik, predsednik ZVVS generalmajor Ladislav Lipič, ki je poudaril, da se ob praporih spominjamo naše zgodovine, ko se je slovenski narod moral boriti za svoj obstoj, spominjamo se ljudi, ki so dali svoja življenja, da bi bila prihodnost lepša.

praporščaki, srečanje, zvvs
Dani Mauko
Srečanje praporščakov ZVVS.

V kulturnem programu so sodelovali otroška folklorna skupina iz Selc, tamburaška skupina Bisernica iz Reteč, slovensko himno je ob spremljavi igranja na harmoniko Lucije Oblak zapel Vito Hostnik.
Sledil je pohod skozi mestno jedro do nekdanje vojašnice JLA, kjer so generalmajor Lipič, Stanislav Bertoncelj, poveljnik 35. Območnega štaba in Jože Rakovec, praporščak in poveljnik diverzantskega voda Škofja Loka, položili venec pri spomeniku padlemu ob osamosvojitveni vojni 1991.

praporščaki, srečanje, zvvs
Dani Mauko
Srečanje praporščakov ZVVS.

praporščaki zvvs