vestnik

Severina Magyar nova najemnica kavarne

Vestnik.si, 24. 4. 2023
Majda Horvat
Kavarna v lendavskem kulturnem domu ima novo najemnico.
Aktualno

Za najem kavarne v Gledališki in koncertni dvorani Lendava so se potegovali štirje ponudniki, ki so vsi izpolnjevali razpisne pogoje.

Nova najemnica kavarne v Gledališki in koncertni dvorani Lendava bo Severina Magyar iz Hodoša. Ta je 16. februarja letos ustanovila oziroma registrirala podjetje Zeus kavarna, Severina Magyar, s. p., na poslovnem naslovu  v Lendavi ter uspela s ponudbo, s katero se je prijavila na javni poziv lendavske občine za oddajo omenjenih poslovnih prostorov v najem. Razpis  je občina Lendava objavila 20. februarja z možnostjo oddaje vlog do 13. marca letos, najemnico pa izbrala med štirimi ponudniki. Z novo najemnico bo pogodba sklenjena danes, saj se neizbrani ponudniki na izbor niso pritožili.

Ob tem vzbuja pozornost dejstvo, da je občina lokal oddala ponudnici iz druge občine in da je ta z namenom oddaje ponudbe v Lendavi na Glavni ulici 11 registrirala samostojno podjetje. Severina Magyar je tudi kot predsednica lokalnega odbora stranke SDS na Hodošu, katere član je tudi lendavski župan Janez Magyar.

Na vsebino razpisa smo postali pozorni že ob sami objavi javnega poziva zaradi bistveno drugačnih razpisnih pogojev kot so veljali ob razpisu pred dobrimi tremi leti. Takrat je kavarno vzel v najem za dobo petih let vinar Darko Kelenc, vendar konec lanskega leta od nje predčasno odstopil. Kelenc je za 500 kvadratnih metrov poslovnih prostorov in terase plačeval najemnino 700 evrov na mesec, zdaj se daje v najem  le  252 kvadratnih metrov poslovnih prostorov -  od tega letna terasa zajema 80 kvadratnih metrov, za 524 evrov.

kavarna lendava severina-magyar