vestnik

Si Murska Sobota zasluži sodoben upravni center? To je povedal minister Franc Props po obisku soboške upravne enote

Rok Šavel, 30. 3. 2024
Jure Kljajić
Obisk ministra za javno upravo Franca Propsa v Murski Soboti.
Aktualno

Minister za javno upravo Franc Props je minuli petek obiskal tri upravne enote, med drugim tudi murskosoboško.

V okviru rednih delovnih obiskov upravnih enot je minister za javno upravo Franc Props minuli petek obiskal upravne enote Maribor, Pesnica in Murska Sobota. Ravno slednja se je nedavno ponovno znašla v središču pozornosti zaradi murskosoboške občine, ki želi z zvitim manevrom - z namero o razveljavitvi najemne pogodbe in javnim zbiranjem ponudb za nepremičnino, kjer ima upravna enota sedež - državo prisiliti, da vendarle reagira, saj trenutne razmere upravni enoti nikakor ne morejo biti v ponos.

Props: V dogovoru z občino, ki pa razmišlja drugače

Props je priznal, da bo treba poiskati rešitve, ki bodo na dolgi rok odgovorile zahtevam časa in pričakovanjem zaposlenih ter obiskovalcev, možnosti pa da obstajajo v dogovoru z lokalno skupnostjo. "Ponujali smo se, da bi sodelovali pri prenovi tega objekta, toda občina ima drugačen pristop in drugačne rešitve. Pred časom so obstajali dogovori, ko je bila neka skupna zasnova z občino. V tem trenutku pa ima občina neko svojo vizijo, kako reševati situacijo, zato bo potrebno preučiti, kaj je najbolj primerno," je med vrsticami minister ošvrknil občino. Na naše vprašanje, kakšne so aktivnosti ministrstva glede na zadnje poteze občine, ki se nanašajo na željo po razveljavitvi najemne pogodbe z upravno enoto, se je minister naslovil na zakon, ki da mu morajo slediti, a pri tem izpostavil ravno 103. člen zakona, ki ni več v veljavi, kar je ravno pravni argument murskosoboške občine za razdrtje pogodbe z upravno enoto.

alenka-bratušek, mitja-horvat, btc-murska-sobota, ministrica-za-infrastrukturo, obvoznica
Jure Kljajić
Obisk ministra za javno upravo Franca Propsa v Murski Soboti.

Pa si Murska Sobota zasluži upravni center, ki se obljublja že dolgo, še v tem mandatu? "Vsako območje v Sloveniji si zasluži zgledno urejeno infrastrukturo, da lahko državljani opravijo upravne storitve na enem mestu in na način, ki jim je čim bolj dostopen," se je izognil neposrednemu odgovoru minister. Eno je, kar si nekdo zasluži, povsem drugo pa je, ali bo to tudi dobil, bi lahko dopolnili ministra.

ministrstvo-za-javno-upravo franc-props murska-sobota upravna-enota-murska-sobota mestna-občina-murska-sobota